Boekentips

Altijd een boek op je verlanglijst dankzij de boekentips van Theek 5. Bekijk ze hieronder!

Boekentips

Boeken aanraders

Kun je wel hulp gebruiken als het gaat om het kiezen van een goed boek? Dat begrijpen we helemaal! Het aanbod boeken is enorm en er komen alsmaar nieuwe boeken bij. Als bibliotheek zijnde weten wij alles over de nieuwste uitgaven en must-reads. Daarom delen we regelmatig boeken die je écht moet lezen. Onze medewerkers hebben de beste boeken voor je geselecteerd die zeker de moeite waard zijn. Je vindt de boeken aanraders hieronder: ze zijn onderverdeeld per thema. Veel leesplezier! 

Boekentips voor jongeren

Boekentips voor jongeren

Onze medewerkers selecteerden 10 boeken die je moet lezen als je tussen de 12 - 18 jaar bent. Je leest ze hier!

6 thrillers die je moet lezen

6 thrillers die je moet lezen

Boekentips voor iedereen die houdt van thrillers. Onze thriller experts selecteerden 6 spannende en pakkende boeken. Doe inspiratie op!

Boekentips voor Kinderboekenweek 2022

Boekentips voor Kinderboekenweek 2022

Boekentips voor de Kinderboekenweek 2022. Deze 10 boeken met het thema Gi-ga-groen, moet je lezen. Leuk voor thuis, maar ook voor school. Lees verder.

Wist je dat...

… kinderen die zijn voorgelezen, meer succes hebben op de basisschool?! 

Kinderen worden door voorlezen taalvaardiger en pakken later zelf sneller een boekje op. Baby’s kunnen al na 3 weken geïnteresseerd kijken naar een boekje. Ze herkennen namelijk al snel tegenovergestelde kleuren. Neem je kindje en een boekje op schoot en benoem de dingen die je ziet. Ook op deze manier ben je bezig met taalontwikkeling! Welke boeken hier het meest geschikt voor zijn? Ontdek het met onze boekentips. 
 

Boekentips: deze boeken moet je lezen

Wij delen regelmatig onze nieuwste aanwinsten en boeken aanraders. In deze lijsten vind je ook de klassiekers: boeken die je ooit eens moet lezen. Daarnaast maakt het CPNB ieder jaar een top 100 van de meest uitgeleende en best verkochte boeken bekend. In 2020 én 2021 stond het boek ‘De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman op nummer 1 in de top meest uitgeleende boeken. Dit is daarom het ultieme boek dat je gelezen moet hebben. Benieuwd naar meer boeken aanraders en waarom je deze moet lezen? Bekijk dan onze boekentips! 
 

Vind jouw volgende leesboek

Dankzij onze catalogus kun je vanaf de bank op zoek gaan naar jouw volgende boek om te lezen. Heb je al een specifiek boek of thema in gedachte? Zoek deze dan op in de catalogus en bekijk de beschikbaarheid in onze vestigingen.

Zoek in catalogus