Waar gaan wij voor

Samen leven gaat beter en plezieriger als iedereen meedoet en zich betrokken voelt.

Theek 5 ziet het als haar opdracht om mensen te inspireren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en talenten. Taal, in de ruimste betekenis van het woord, zien wij daarbij als de sleutel. Theek 5 is dé organisatie om het verschil te maken, samen met inwoners en partners.

876

Van, voor en met elkaar

Wij beschouwen alle inwoners in ons verzorgingsgebied als ons publiek. Om hen zo goed mogelijk te bereiken en te bedienen werken we samen met vele partners, zoals culturele instellingen, onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties en taalaanbieders.

Samen met inwoners, partnerorganisaties en bedrijven vormen we een krachtig netwerk dat inhoud geeft aan ons bibliotheekwerk. Theek 5 neemt hierbij graag een actieve, verbindende rol op zich.

Samenwerken?
Heb je een idee voor een nieuw product of dienst, programmering, collectie of wil je met ons samenwerken? Neem contact met ons op via info@theek5.nl of 085 744 1052 en wij zorgen dat je bij de juiste persoon uitkomt. 

Beleidsplan 2020-2023

Bekijk hier ons beleidsplan voor 2020-2023. Of bekijk de hoogtepunten in deze infographic:

Jaarverslag 2021

Met trots presenteren wij onze Jaarrapportage 2021.

2021 was weer een jaar dat onze samenleving werd geplaagd door de coronapandemie met diverse lockdowns. Theek 5 heeft haar uiterste best gedaan zoveel mogelijk van haar dienstverlening aan te blijven bieden, binnen de mogelijkheden van de regels.

Wij zijn er blij mee en trots op dat de rijksoverheid gedurende het jaar de openbare bibliotheek beschouwde als ’essentiële dienstverlening’, net als bijvoorbeeld apotheken en supermarkten. Dit betekende dat bibliotheken vanaf dat moment hun dienstverlening voor een belangrijk deel konden uitvoeren, terwijl andere sectoren behoorlijk beperkt werden. Dat was een grote opsteker.

Lees in ons jaarverslag 2021 welke stappen wij gezet hebben naar de nieuwe maatschappelijk-educatieve rol die Theek 5 inmiddels vervult.

Bekijk het jaarverslag

Organisatie

Organisatie

Het verhaal van bibliotheek Theek 5.

Faciliteiten

Faciliteiten

Bekijk al onze faciliteiten.

Werken bij Theek 5

Werken bij Theek 5

Word jij onze nieuwe collega?