Waar gaan wij voor

Samen leven gaat beter en plezieriger als iedereen meedoet en zich betrokken voelt.

Theek 5 ziet het als haar opdracht om mensen te inspireren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en talenten. Taal, in de ruimste betekenis van het woord, zien wij daarbij als de sleutel. Theek 5 is dé organisatie om het verschil te maken, samen met inwoners en partners.

Van, voor en met elkaar

Wij beschouwen alle inwoners in ons verzorgingsgebied als ons publiek. Om hen zo goed mogelijk te bereiken en te bedienen werken we samen met vele partners, zoals culturele instellingen, onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties en taalaanbieders.

Samen met inwoners, partnerorganisaties en bedrijven vormen we een krachtig netwerk dat inhoud geeft aan ons bibliotheekwerk. Theek 5 neemt hierbij graag een actieve, verbindende rol op zich.

Samenwerken?
Heb je een idee voor een nieuw product of dienst, programmering, collectie of wil je met ons samenwerken? Neem contact met ons op via info@theek5.nl of 085 744 1052 en wij zorgen dat je bij de juiste persoon uitkomt. 

Beleidsplan 2020-2023

Bekijk hier ons beleidsplan voor 2020-2023. Of bekijk de hoogtepunten in deze infographic:

Jaarverslag 2020

Met trots presenteren wij onze Jaarrapportage "2020, een zoektocht om in contact te blijven".

Het jaar 2020 stond voor een belangrijk deel in het teken van de coronapandemie. Deze heeft een grote impact gehad op de gehele samenleving en zeker ook op onze organisatie. Voor directie en management stonden steeds twee punten voorop:

  1. Hoe leveren we, binnen de beperkende coronaregels, waarde voor de lokale samenleving?
  2. Hoe zorgen we ervoor dat onze medewerkers en vrijwilligers zich verbonden blijven voelen met de organisatie en elkaar?

Tijdens de eerste lockdown zijn we gestart met ‘alternatieve dienstverlening’: de Theek Away service, de 70+ belactie, digitale dienstverlening, collectie voor verzorgingstehuizen etc. In de rest van 2020 hebben we telkens kunnen terugvallen op deze alternatieve dienstverlenings­vormen, wanneer de coronamaatregelen werden aangescherpt. De Theek 5-medewerkers hebben dit voortvarend en professioneel opgezet. We kregen hiervoor ook heel veel positieve feedback van onze leden. Lees in het jaarverslag meer over de activiteiten van Theek 5 tijdens coronatijd.

Veel leesplezier en inspiratie!
 

Bekijk het online jaarverslag

Organisatie

Het verhaal van bibliotheek Theek 5.

Faciliteiten

Bekijk al onze faciliteiten.

Werken bij Theek 5

Word jij onze nieuwe collega?