Waar gaan wij voor

Samen leven gaat beter en plezieriger als iedereen meedoet en zich betrokken voelt.

Theek 5 ziet het als haar opdracht om mensen te inspireren en te ondersteunen bij het ontwikkelen van kennis, vaardigheden en talenten. Taal, in de ruimste betekenis van het woord, zien wij daarbij als de sleutel. Theek 5 is dé organisatie om het verschil te maken, samen met inwoners en partners.

876

Van, voor en met elkaar

Wij beschouwen alle inwoners in ons verzorgingsgebied als ons publiek. Om hen zo goed mogelijk te bereiken en te bedienen werken we samen met vele partners, zoals culturele instellingen, onderwijsinstellingen, welzijnsorganisaties en taalaanbieders.

Samen met inwoners, partnerorganisaties en bedrijven vormen we een krachtig netwerk dat inhoud geeft aan ons bibliotheekwerk. Theek 5 neemt hierbij graag een actieve, verbindende rol op zich.

Samenwerken? 

Heb je een idee voor een nieuw product of dienst, programmering, collectie of wil je met ons samenwerken? Neem contact met ons op via info@theek5.nl of (085) 744 10 52 en wij zorgen dat je bij de juiste persoon uitkomt. 

Beleidsplan 2020-2023

Bekijk hier ons beleidsplan voor 2020-2023. Of bekijk de hoogtepunten in deze infographic:

Jaarverslag 2022

Met trots presenteren wij onze Jaarrapportage 2022.

Na twee jaar corona gingen de samenleving en de bibliotheken eindelijk weer open. Er is hard gewerkt aan het (weer) op de rit krijgen van onze normale bedrijfs­voering. Het oppakken van programma’s en activiteiten, het weer vinden en enthousiasmeren van onze gebruikers, het vroeg allemaal een extra inspanning. Het was bovenal heel fijn om de vele warme, positieve reacties van onze leden en bezoekers te krijgen, die – eindelijk – weer normaal gebruik konden maken van hun bibliotheek!

En dan kregen we op Prinsjesdag het geweldige bericht dat de Rijksoverheid voor de komende jaren extra geld vrijmaakt voor het versterken van de openbare bibliotheeksector. Een heel mooie erkenning voor de essentiële functie van openbare bibliotheken. En weer een belangrijke stap op weg naar een mooie toekomst.

Lees in ons jaarverslag 2022 welke stappen wij gezet hebben naar de maatschappelijk-educatieve rol die Theek 5 inmiddels vervult.

Bekijk het jaarverslag

Organisatie

Organisatie

Het verhaal van bibliotheek Theek 5.

Faciliteiten

Faciliteiten

Bekijk al onze faciliteiten.

Werken bij Theek 5

Werken bij Theek 5

Word jij onze nieuwe collega?