Exposities bij Theek 5

18 september t/m 20 november 2023

Fototentoonstelling ‘Mijn wijk, mijn wereld’

Rijen-Zuid door de ogen van kinderen 

Cultuurplaats toont deze fototentoonstelling bij Theek 5 Rijen. Het thema van deze tentoonstelling sluit aan bij de Kinderboekenweek ‘Bij mij thuis’. En maakt onderdeel uit van Kunstweek Gilze-Rijen (11 t/m 19 november 2023).

Over het fotoproject

Cultuurcoach Michiel van der Zanden verspreidde een tiental analoge wegwerpcamera’s in Rijen-Zuid. In samenwerking met wijkhuis ’t Hoofdkwartier, werd kinderen gevraagd een inkijkje te geven van hun belevingswereld, gezien door een fotolens. De opdracht was foto’s te maken met onderwerpen die zij zelf het leukst vonden. ‘Je kan overal foto’s van maken: van plekken, van spullen, ruimtes, mensen, dieren, planten, bomen... alle onderwerpen zijn goed. Je kunt een verticale foto schieten, of je houdt de camera horizontaal.’ 

Er gold maar één beperking: ‘Maak foto’s van jezelf zonder een selfie te maken!’ Een selectie van zo’n 12 foto's, professioneel geprint en op groot formaat, is nu te zien in de bibliotheek.

Deze tentoonstelling is georganiseerd door de Cultuurcoach van Cultuurplaats i.s.m. Theek 5.

Het fotoproject is tot stand gekomen i.s.m. ’t Hoofdkwartier en wordt mede mogelijk gemaakt door het Goede Ideeënfonds van gemeente Gilze en Rijen, Leystromen en CC De Boodschap.  

Theek 5 Rijen 
Gratis te bezoeken tijdens openingstijden

2778