Exposities bij Theek 5

18 april t/m 6 mei

Expositie kunstwerken Dongemond College in de nieuwe bibliotheek van Made

Made - Leerlingen van klas MH1G gaan samen aan een gaaf project werken, als onderdeel van het project "Basisvaardigheden op peil in de Amerregio". Ze maken een combinatie tussen gedicht en beeld. Het resultaat wordt tentoongesteld in de pas geopende bibliotheek in De Bernardus in Made, gevestigd in de voormalige kerk.

Dit unieke project heeft tot doel de leesvaardigheid van de leerlingen te bevorderen door middel van artistieke expressie. De bibliotheek biedt met de mooie nieuwe locatie een inspirerende plek voor de tentoonstelling van het werk van de jonge kunstenaars in de dop.
De expositie zal niet alleen het talent van de leerlingen van het Dongemond College in de schijnwerpers zetten, maar benadrukt ook de vruchtbare samenwerking tussen de school en bibliotheek Theek 5 benadrukken. Sinds begin dit jaar werken de zij samen om op allerlei manieren de leerlingen in de Amerregio aan het lezen te krijgen. 

Details expositie:
Vanaf donderdag 18 april 19.00 uur (opening) tot 6 mei
Locatie: Bibliotheek Theek 5, De Bernardus, Kapelstraat 1, Made
 
Iedereen is van harte uitgenodigd om deze bijzondere expositie te komen bekijken gedurende de hele meivakantie.

Theek 5 Made
Gratis te bezoeken tijdens openingstijden

3103

15 april t/m 11 mei

Portretgouaches

Van 15 april t/m 11 mei exposeert Adam Broeken, een twintigtal portretgouaches van bekende Nederlandse schrijvers, toen en nu, in de bibliotheek in Raamsdonksveer.

Adam Broeken

Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest in het voortgezet onderwijs als docent in de kunstvakken is Adam zich gaan toeleggen op eigen werk. Adam maakt gouaches over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals muziek & dans, film, theater, sport, flora, landschap, portret, attracties (kermis) en wat al niet meer.

Zijn werk is niet superrealistisch maar is wel herkenbaar. Hij voegt in het beeld dingen toe, laat ze weg en brengt veranderingen aan in vorm, kleur en compositie.

Adam: “Ik vind het belangrijk dat de kijker actief kijkt en er zijn persoonlijke invulling (verbeelding) aan kan geven.” 

Theek 5 Raamsdonksveer
Gratis te bezoeken tijdens openingstijden

3105

8 april t/m 16 mei

Foto-expositie
 “Een ode aan het vrouwelijke levende lijf”

Tot en met 16 mei is een foto-expositie te bewonderen over het vrouwelijke levende lijf. Deze expositie van fotografe Sanne van der Avoird gaat over het omarmen van je lichaam als vrouw-zijnde.

Fotografe Sanne van der Avoird:

Mijn expositie draait om het vrouwelijke lichaam, en als fotograaf wil ik laten zien wat het betekent om vrouw te zijn en hoe prachtig ons lichaam is, evenals de transformaties die het tijdens het leven ondergaat. Het thema van de expositie is 'Een ode aan het vrouwelijke levende lijf'.

Mijn plan is om inspirerende vrouwen van diverse achtergronden te fotograferen en hen te vragen een bedankbrief aan hun lichaam te schrijven. Deze vrouwen zullen verschillende verhalen, uiterlijkheden en leeftijden vertegenwoordigen.

Theek 5 Oosterhout 
Gratis te bezoeken tijdens openingstijden

3080