Ontdek wat Theek 5 jou te bieden heeft!

Of je nu een werkstuk moet maken, aan het oefenen bent voor je auto- of scootertheorie of een studiekeuze moet maken: Theek 5 is er voor jou.

Ontdek wat Theek 5 jou te bieden heeft!

Maak gebruik van één van onze studieplekken in de bibliotheek zodat je rustig je huiswerk kunt maken of ontdek toffe nieuwe boeken in onze collectie. Wist je bijvoorbeeld dat we ook veel Engelse, Franse en Duitse boeken hebben? Superhandig als je voor school een boek moet uitzoeken.

Of spreek gezellig af in de bieb. In Oosterhout is dat extra gezellig in het leescafé en in Dongen tref je elkaar bij het Grand Café. 

Wist je dat 

Je in de bieb altijd gratis gebruik maakt van computers, wifi, leesplekken en studieplekken? Als je materialen wil lenen zoals boeken, e-books en luisterboeken, kun je lid worden van de bibliotheek. Bekijk onze betaalde en gratis abonnementen. Goed om te weten: iedereen die jonger is dan 18 jaar kan altijd gratis lid worden!

Ik wil lid worden

De Bibliotheek vind je ook online!

Als je het fijner vindt om boeken te lenen op je telefoon, tablet of e-reader of om naar boeken te luisteren hebben we in de Online Bibliotheek heel veel e-books en luisterboeken beschikbaar.

Download de Online Bibliotheek app

Boekentips voor jongeren

Boekentips voor jongeren

Onze medewerkers selecteerden 10 boeken die je moet lezen als je tussen de 12 - 18 jaar bent. Je leest ze hier!

Collectie en boekentips

Collectie en boekentips

Ontdek onze collectie voor jongeren

 Studieplekken

Studieplekken

Kom in alle rust studeren in de bibliotheek.

Lezen voor je lijst

Lezen voor je lijst

Theek 5 helpt bij het lezen voor je lijst.

Oefenen voor je auto-, motor of bromfiets rijbewijs

Oefenen voor je auto-, motor of bromfiets rijbewijs

Oefen gratis voor je theorie-examen.

Online cursussen

Online cursussen

Volg (gratis) online cursussen en ontwikkel nieuwe vaardigheden.

Wat moet ik regelen als ik 18 word?

Als je 18 wordt, veranderen er veel zaken op financieel gebied die eerst misschien wel door je ouders geregeld werden. Ben jij 17 of 18 jaar en heb je geen idee wat je allemaal moet regelen of weten op het gebied van toeslagen van de Belastingdienst, financiën en verzekeringen? Bekijk dan onze livestream of kom naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek.

Bekijk de livestream met tips

In deze livestream maken we je wegwijs in de soms lastige en saaie zaken die je moet regelen. Vaak weet je niet waar je recht op hebt, welke zaken je verplicht bent te regelen en waar je terecht kunt met vragen. 

De bijeenkomst wordt begeleid door Djoline van der Heijden van DJF Advies en Marcella van Heel van Finenzo. Echte pro’s die jou informatie geven en die een antwoord hebben op al jouw vragen.

Kom met jouw vragen naar het Informatiepunt Digitale Overheid

In de bibliotheek helpen we je graag verder met vragen over onder meer het aanvragen van studiefinanciering, een DigiD, huurtoeslag of je rijbewijs. We geven je informatie of verwijzen je door naar iemand die je verder helpt.

Je bent van harte welkom. Het is gratis, ook als je geen lid bent.

Informatiepunt Digitale Overheid
1978

Welke studie moet ik kiezen?

Moet jij binnenkort een studie kiezen, maar weet je nog niet precies wat je later wilt worden? Doe dan een studiekeuzetest! Op studiekeuze123.nl vind je een aantal handige testen die je inzicht geven in jouw interesses en mogelijkheden. Ook kun je maandelijks langs komen bij Studiekeuze speeddates bij Theek 5 Oosterhout.

Naar de website
1111

Wat zou jij nog graag zien of doen in de bibliotheek?

Laat het ons weten! Neem contact op met Marjolijn Schuurmans.

Stuur een mail naar Marjolijn