Collectie en boekentips voor jongeren

Tijdschriften, thrillers, romans of juist informatieve boeken. De bibliotheek heeft het allemaal. Op deze pagina vind je een groot aantal boeken(tips) om te lezen in je vrije tijd of juist voor je spreekbeurt, werkstuk of schoolopdracht.

Collectie en boekentips voor jongeren

Je kunt gebruik maken van de hele collectie van Theek 5. Je kunt materialen (online) reserveren en ze laten afleveren in een vestiging naar keuze. Doen we gratis voor je! 

Als je materialen wil lenen zoals boeken, e-books en luisterboeken, kun je lid worden van de bibliotheek. Bekijk onze betaalde en gratis abonnementen. Goed om te weten: iedereen die jonger is dan 18 jaar kan altijd gratis lid worden!

Ik wil lid worden

Lezen voor je lijst

Lezen voor je lijst

Theek 5 helpt bij het lezen voor je lijst.

Boekentips voor jongeren

Boekentips voor jongeren

Onze collega's hebben een aantal boeken voor lezers tussen 12 en 18 jaar voor jou op een rij gezet. Bekijk ze hier!

E-books

E-books

Lezen op je tablet, smartphone of e-reader. Kies uit duizenden titels!

Jeugdbibliotheek

Jeugdbibliotheek

Ontdek leuke boeken! Ook handig voor hulp bij een werkstuk!

Luisterboeken

Luisterboeken

Luister naar de mooiste boeken, waar en wanneer je maar wilt!

Zoeken in de catalogus

Ben je op zoek naar een specifiek boek of een boek met een bepaald onderwerp? Duik dan in onze collectie via de catalogus. Vul het thema, de auteur, titel, serie of ISBN in en begin de zoektocht. Je kunt natuurlijk ook altijd bij één van onze bibliotheekmedewerkers in de vestiging terecht voor vragen en leesadvies.

Zoek een boek

Hoe leen ik een e-book of luisterboek?

Om toegang te krijgen tot de online Bibliotheek, dien je eerst een account aan te maken bij Theek 5. Je hebt je inloggegevens van Theek 5 namelijk nodig om je te registreren bij de Online Bibliotheek. Zo weet de online Bibliotheek wie je bent en van welke bibliotheek je lid bent. Dat kost je slechts een paar minuten. Daarna heb je direct toegang tot een collectie van meer dan 33.000 e-books en 5.000 luisterboeken.

Kennisbank

Wist je dat je bij de bibliotheek meer kan dan alleen boeken lezen? Je hebt ook toegang tot de Kennisbank. Een verzameling van online cursussen, digitale kranten, handige websites en meer.

Tip: oefen voor je theorie-examen, ontdek de uittrekselbank en bekijk de boekentips van de Jeugdbibliotheek.

Activiteiten voor jongeren