Lezen voor je lijst

Je moet lezen voor je lijst en wij willen dat zo makkelijk mogelijk voor je maken. In iedere Theek 5 vestiging zijn ‘Lezen voor je lijst'-boeken, te herkennen aan een sticker en/of een apart gedeelte in de boekenkast.

Lezen voor je lijst

Zoek je een boek voor je leeslijst? Op www.lezenvoordelijst.nl vind je het boek, e-boek of luisterboek dat bij je past. Je kunt boeken zoeken op niveau, genre en jaar. 

Bepaal je niveau

Weet je niet helemaal wat je niveau van lezen is? Doe de niveautest via www.lezenvoordelijst.nl en vind het boek dat bij je past. Op de Lezen voor je lijst boeken vind je ook het niveau terug. 

Liever luisteren?

Op www.passendlezen.nl vind je meer van 87.000 gratis gesproken boeken voor je literatuurlijst (Nederlands, Engels, Frans en Duits). Je kunt de gesproken boeken streamen of downloaden en luisteren wanneer het jou uitkomt. 

Vind een geschikt boek om te lezen voor je lijst

12x de leukste boeken om te lezen voor de lijst

12x de leukste boeken om te lezen voor de lijst

Ga jij binnenkort een boek Lezen voor de Lijst en weet je nog niet welke dat gaat worden? Lees dan snel verder.

Hoe leen ik een e-book of luisterboek?

Om toegang te krijgen tot de Online Bibliotheek, dien je eerst een account aan te maken bij Theek 5. Je hebt je inloggegevens van Theek 5 namelijk nodig om je te registreren bij de Online Bibliotheek. Zo weet de Online Bibliotheek wie je bent en van welke bibliotheek je lid bent. Dat kost je slechts een paar minuten. Daarna heb je direct toegang tot een collectie van meer dan 33.000 e-books en 5.000 luisterboeken.

Als je materialen wil lenen zoals boeken, e-books en luisterboeken, kun je lid worden van de bibliotheek.
Bekijk onze betaalde en gratis abonnementen »

Goed om te weten: iedereen die jonger is dan 18 jaar kan altijd gratis lid worden!

Ik wil lid worden

Vlogboek

Geen inspiratie voor je leeslijst? In zijn Youtube kanaal Vlogboek bespreek Jorgen Apperloo, docent Nederlands, in korte video’s Nederlandse romans. Binnen enkele minuten heb je een goed beeld van de roman. Na elke bespreking krijg je tips voor boeken die qua thematiek en stijl aansluiten op het besproken boek.

Meer video's van Vlogboek