Taaltraining

Wil jij jezelf of je kind ontwikkelen op het gebied van taal? Leer je Nederlands of wil je Nederlands oefenen? Op deze pagina vind je alles waarmee we je vooruit kunnen helpen!

Taaltraining

Online Taalmaatjes

Online Taalmaatjes

Wil je beter Nederlands leren spreken of meer zelfvertrouwen krijgen in het spreken? Of ben jij een Nederlander die iemand hiermee wilt helpen? Meld je aan voor Online Taalmaatjes.

Digi-Taalhuis

Digi-Taalhuis

Oefen met Nederlands lezen en schrijven en/of leer omgaan met een computer en het internet!

Alles over voorlezen

Alles over voorlezen

Alles wat je moet weten over voorlezen en hoe de bibliotheek je kan ondersteunen.

Leer Nederlands / Learn Dutch

Leer Nederlands / Learn Dutch

Leer Nederlands in de Bibliotheek!

Nederlands spreken

Nederlands spreken

Oefen Nederlands praten in de bibliotheek.

Oefenen met lezen en schrijven

Oefenen met lezen en schrijven

Word beter in taal!

Kinderen leren lezen

Kinderen leren lezen

Met deze tips leert je kind lezen!

Leer een andere taal

Leer een andere taal

Wil je een nieuwe taal leren? Bekijk dan deze tips!

Organisaties die kunnen helpen bij taalproblemen

Taalkaart Drimmelen

Overzicht van organisaties die helpen bij taalproblemen in de gemeente Drimmelen

Taalkaart Geertruidenberg

Overzicht van organisaties die helpen bij taalproblemen in de gemeente Geertruidenberg

Taalkaart Oosterhout

Overzicht van organisaties die helpen bij taalproblemen in de gemeente Oosterhout

Nederlandse taaltraining 


De bibliotheek is dé plek om Nederlands te leren lezen, maar ook om de taal te leren spreken en schrijven. Wij organiseren wekelijks verschillende activiteiten en cursussen waar je bij kunt aansluiten. Kom bijvoorbeeld naar ons Praatpunt of Praathuis. Hier leer je andere mensen kennen, terwijl je samen oefent de Nederlandse taal te spreken. Deze activiteiten zijn gratis: ook als je geen lid bent van de bibliotheek.

Taaltraining op maat 


Om de Nederlandse taal goed onder de knie te krijgen kan een taaltraining op maat de perfecte uitkomst bieden. Stichting Het Begint met Taal is daarom het project Online Taalmaatjes gestart. Hierbij wordt een Nederlandse vrijwilliger gekoppeld aan iemand die wilt oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Dit programma is speciaal voor mensen die de Nederlandse taal niet als eerste taal hebben.

Ook in het Taalhuis of Digi-Taalhuis kun je taaltraining op maat krijgen. Iedereen is hier welkom voor hulp bij het leren van de Nederlandse taal: zowel personen die Nederlands als moedertaal hebben, als nieuwkomers in Nederland. Wil je liever zelf aan de slag gaan met het leren van een andere taal? Bekijk dan de tips op deze pagina. 

Taaltraining voor kinderen 


Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling van kinderen. Hier kun je al mee beginnen, wanneer je kindje nog maar net geboren is. Kinderen die op jonge leeftijd al worden voorgelezen, hebben later een bredere woordenschat. Beginnen jouw kinderen zelf al te leren lezen? Dan is het als opvoeder cruciaal om hierbij te ondersteunen. Er zijn verschillende manieren om een beginnende lezer te begeleiden. Hoe je dat doet, lees je op onze website. Ook kun je met vragen over digitale media, onze boekencollectie en leesplezier voor kinderen van 0-12 jaar terecht bij onze mediacoaches.

Gratis online cursussen

Als lid van Theek 5 heb je gratis toegang tot ruim 160 uiteenlopende online cursussen en trainingen, waarmee je jezelf kunt blijven ontwikkelen.
Bekijk het aanbod
Gratis online cursussen