Alles over voorlezen

Voorlezen is leuk, gezellig en ook nog eens ontzettend belangrijk voor de taalontwikkeling van je kind. Op deze pagina vind je ons aanbod om thuis aan de slag te gaan met voorlezen.

Alles over voorlezen

Waarom is voorlezen zo belangrijk?

Kinderen vinden het heerlijk om voorgelezen te worden. Het voedt hun natuurlijke nieuwsgierigheid. Ook blijkt uit onderzoek dat nul tot en met zes jaar dé periode is om een goede basis te leggen voor het taalniveau op latere leeftijd.

Kinderen die veel voorgelezen worden hebben een grotere woordenschat en een betere taal- en spraakontwikkeling. Ook stimuleert voorlezen sociale vaardigheden en het zelf leren lezen. Kortom, alleen maar voordelen waar kinderen hun hele leven baat bij hebben!

Gratis lidmaatschap tot 18 jaar

Wist je dat je tot 18 jaar gratis lid kunt worden van de bibliotheek? Vraag snel jouw abonnement aan en begin meteen met lezen!
Word ook lid!
Gratis lidmaatschap tot 18 jaar

BoekStart

Hebben jullie net een nieuw kindje mogen verwelkomen? Gefeliciteerd! In de bibliotheek kun je het gratis BoekStartkoffertje ophalen. Hierin vind je twee leuke boekjes en handige informatie en tips om te beginnen met voorlezen.

Meer informatie
BoekStart

Boekenbabbels

Iedere maand hebben we een nieuwe Boekenbabbel waarin we je vertellen over een leuk boek en je heel veel tips geven hoe je hier samen met je kindje mee aan de slag kunt. Bijvoorbeeld door leuke doe-opdrachten of een knutselproject. Hartstikke leuk!

Bekijk meer leuke filmpjes

Voorlezen in de bibliotheek

Voorleespret

Tijdens Voorleespret lezen we in de bibliotheek de leukste kinderboeken voor. Jonge kinderen genieten van verhalen en iedere keer beleven we samen een nieuw avontuur! Kom jij ook? Op diverse locaties zijn er leuke activiteiten aansluitend aan Voorleespret. Doe je mee? Het geeft overigens niets als je kindje slaapt of rondkruipt. En lekker praktisch: er is ruimte om te voeden en je buggy te stallen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Ga naar Voorleespret

Durf Te Vragen balie

Welke boekjes kies je voor je kind? En zijn hier ook passende apps voor die geschikt zijn voor jonge kinderen? Waarom is voorlezen eigenlijk zo belangrijke en hoe herken je geschikte boeken voor dyslexie? Wat zijn handige tips voor een goede houding bij gamen op de tablet? Vragen staat vrij! Onze medewerkers helpen je graag verder!

Ga naar de Durf Te Vragen balie

Mini-Theek

Voor onze jongste bezoekers van 0 tot 2 jaar én hun (groot)ouders organiseren we in een aantal vestigingen de Mini-Theek. Beleef samen met je kindje plezier door spelletjes, liedjes en boekjes te ontdekken. Plezier gegarandeerd! Als bonus leert je kindje ook nog eens heel veel nieuwe woorden kennen! Je komt in contact met andere ouders en opvoeders, waarmee je onder het genot van koffie of thee ervaringen kunt uitwisselen. Uiteraard ontvang je ook voorleestips van onze medewerkers.

Ga naar de Mini-Theek

Digitale Voorleestassen

Lees mee vanuit onze Digitale Voorleestas met prentenboeken & doe-, zing-, speel- en praatopdrachtjes. Samen lezen was nog nooit zo leuk! Ga actief aan de slag met je kind aan de hand van een mooi prentenboek. 

Bekijk hier de Digitale Voorleestassen