Leren lezen met BoekStart

Geniet samen met je kindje van leuke boekjes! Het is heel knus en gezellig om samen een verhaaltje te lezen. En door voor te lezen aan je baby of dreumes, wordt je kindje later beter in taal. Een goede reden om vroeg te beginnen met voorlezen. Met BoekStart krijg je twee boekjes cadeau om thuis te starten met voorleesplezier.

Het BoekStartkoffertje

Als je baby drie maanden oud is, ontvang je een brief van de gemeente of het consultatiebureau. Bij deze brief zit een waardebon. Hiermee kun je het oranje BoekStartkoffertje ophalen in de bibliotheek. Geen brief ontvangen? Geen probleem. Kom alsnog naar de bibliotheek en vraag ernaar!

In het koffertje vind je twee leuke boekjes en handige informatie en tips om te beginnen met voorlezen. De boekjes in het koffertje veranderen ieder half jaar.

Gratis lid van Theek 5

Als je het koffertje komt ophalen, wordt je kindje automatisch en gratis lid van de bibliotheek. Het belangRIJK abonnement blijft geldig tot hij of zij 18 jaar wordt. Eén van onze medewerkers geeft je graag een rondleiding door de bibliotheek om je het één en ander uit te leggen.

Voorleestips

Bekijk hier de handige pagina vol met voorleestips van onze jeugdspecialisten en -consulenten. Zo geef je jouw kindje(s) een vliegende start!
 

Lees meer
Voorleestips

Mediawijs opvoeden

Hoe ga jij in jouw gezin om met media? Hebben jullie afspraken gemaakt over het gebruik van de tablet, televisie en smartphone? Veel opvoedvragen gaan over mediagebruik. Met de tips in deze folder help je je kind mediawijs opgroeien. Mediadiamant heeft flyers gemaakt voor diverse leeftijden.

Bekijk de flyer

Activiteiten in de bibliotheek

Voorleespret

Op diverse locaties zijn er leuke activiteiten aansluitend aan Voorleespret. Doe je mee? Het geeft overigens niets als je kindje slaapt of rondkruipt. En lekker praktisch: er is ruimte om te voeden en je buggy te stallen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Bekijk de locaties en tijden »

Mini-theek

Ontdek hoe je met spelletjes, liedjes en boekjes plezier beleefd met elkaar. En als bonus leert je kindje ook nog eens heel veel nieuwe woorden kennen. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor voorleestips en kun je onder het genot van koffie of thee ervaringen delen met andere ouders. Het geeft overigens niets als je kindje slaapt of rondkruipt. En lekker praktisch: er is ruimte om te voeden en je buggy te stallen.

Bekijk de locaties en tijden »

Digi-taalvragenuurtje

Welke boekjes kies je voor je kind? En zijn hier ook passende apps voor die geschikt zijn voor jonge kinderen? Waarom is voorlezen eigenlijk zo belangrijke en hoe herken je geschikte boeken voor dyslexie? Wat zijn handige tips voor een goede houding bij gamen op de tablet? Vragen staat vrij! Onze medewerkers helpen je graag verder!

Bekijk de locaties en tijden »

Digitale voorleestas

Lees voor en geniet samen van leuke opdrachtjes.

Voorleespret

Kom genieten van een voorleesverhaal!

Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen bij Theek 5