Leren lezen met BoekStart

Geniet samen met je kindje van leuke boekjes! Het is heel knus en gezellig om samen een verhaaltje te lezen. En door voor te lezen aan je baby of dreumes, wordt je kindje later beter in taal. Een goede reden om vroeg te beginnen met voorlezen. Met BoekStart krijg je twee boekjes cadeau om thuis te starten met voorleesplezier.

Leren lezen met BoekStart

Het BoekStartkoffertje

Als je baby drie maanden oud is, ontvang je een brief van de gemeente of het consultatiebureau. Bij deze brief zit een waardebon. Hiermee kun je het oranje BoekStartkoffertje ophalen in de bibliotheek. Geen brief ontvangen? Geen probleem. Kom alsnog naar de bibliotheek en vraag ernaar! Of download de waardebon: klik hiervoor op de afbeelding hieronder.

In het koffertje vind je twee leuke boekjes en handige informatie en tips om te beginnen met voorlezen. De boekjes in het koffertje veranderen ieder half jaar. 

Download de waardebon

Wat zit er in het BoekStartkoffertje?

Mama Sandra en haar dochtertje Mila hebben het BoekStartkoffertje opgehaald bij Theek 5. Benieuwd wat hier in zit? Bekijk dan de video hiernaast. We kunnen alvast verklappen: het koffertje valt goed in de smaak! 

Heb je de boekjes uit het koffertje uitgelezen? Haal dan inspiratie voor nieuwe boeken uit de onderstaande boekenlijst of raadpleeg onze medewerkers in de bilbiotheek.

Bekijk de boekenlijst

Gratis lid van Theek 5

Als je het koffertje komt ophalen, wordt je kindje automatisch en gratis lid van de bibliotheek. Het belangRIJK abonnement blijft geldig tot hij of zij 18 jaar wordt. Eén van onze medewerkers geeft je graag een rondleiding door de bibliotheek om je het één en ander uit te leggen.

Blog(s)

Hoe vind ik een geschikte app voor mijn kind?

Hoe vind ik een geschikte app voor mijn kind?

Carla Bellaard
Carla Bellaard | 9 augustus 2022

Hoe bepaal je of een app geschikt is voor je kind? En welke apps zijn, naast leuk, ook nog eens leerzaam? Mediacoach Carla legt het je uit.

Lees de hele blog
Een BoekStartkoffertje daar word je toch blij van!

Een BoekStartkoffertje daar word je toch blij van!

Marjorie Dircksens
Marjorie Dircksens | 8 juni 2021

Wanneer je een mama of papa geworden bent van een lief, klein jongetje of meisje, dan herken je zeker mijn ervaring van het eerste jaar: je wordt overspoeld door post en reclame in de bus. Er zijn vele aanbieders van prachtige kleertjes, handige spulletjes en er is van alles over voeding te lezen. In het begin was mijn enthousiasme groot over al die hebbedingetjes die ik zomaar op mijn deurmat vond. Maar op een gegeven moment was ik er ook wel een beetje klaar mee. Toch is er één item die ik met de post ontving, waar ik ontzettend blij van werd. Daar vertel ik je in deze blog graag meer over en hopelijk word je net zo enthousiast als ik.

Lees de hele blog
Eerste hulp bij voorlezen aan een dreumes of een peuter

Eerste hulp bij voorlezen aan een dreumes of een peuter

Marjorie Dircksens
Marjorie Dircksens | 6 april 2021

Waarom gooien kinderen met boekjes en hebben tablets een onweerstaanbare aantrekkingskracht?! Onze jeugdconsulent Marjorie legt je uit wat je hiermee kunt doen.

Lees de hele blog

Activiteiten in de bibliotheek

Voorleespret

Tijdens Voorleespret lezen we in de bibliotheek de leukste kinderboeken voor. Jonge kinderen genieten van verhalen en iedere keer beleven we samen een nieuw avontuur! Kom jij ook? Op diverse locaties zijn er leuke activiteiten aansluitend aan Voorleespret. Doe je mee? Het geeft overigens niets als je kindje slaapt of rondkruipt. En lekker praktisch: er is ruimte om te voeden en je buggy te stallen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Ga naar Voorleespret
 

Mini-Theek

Voor onze jongste bezoekers van 0 tot 2 jaar én hun (groot)ouders organiseren we in een aantal vestigingen de Mini-Theek. Beleef samen met je kindje plezier door spelletjes, liedjes en boekjes te ontdekken. Plezier gegarandeerd! Als bonus leert je kindje ook nog eens heel veel nieuwe woorden kennen! Je komt in contact met andere ouders en opvoeders, waarmee je onder het genot van koffie of thee ervaringen kunt uitwisselen. Uiteraard ontvang je ook voorleestips van onze medewerkers.

Ga naar de Mini-Theek

Mediawijs opvoeden

Hoe ga jij in jouw gezin om met media? Hebben jullie afspraken gemaakt over het gebruik van de tablet, televisie en smartphone? Veel opvoedvragen gaan over mediagebruik. Met de tips in deze folder help je je kind mediawijs opgroeien. Mediadiamant heeft flyers gemaakt voor diverse leeftijden.

Bekijk de flyer

Ook interessant...

Fijne prentenboeken om voor te lezen

Fijne prentenboeken om voor te lezen

Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Maar welk boek kies je? Onze collega's hebben een paar prentenboeken voor je op een rij gezet.

Digitale voorleestas

Digitale voorleestas

Lees voor en geniet samen van leuke opdrachtjes.