Leren lezen met BoekStart

Geniet samen met je kindje van leuke boekjes! Het is heel knus en gezellig om samen een verhaaltje te lezen. En door voor te lezen aan je baby of dreumes, wordt je kindje later beter in taal. Een goede reden om vroeg te beginnen met voorlezen. Met BoekStart krijg je twee boekjes cadeau om thuis te starten met voorleesplezier.

Leren lezen met BoekStart

Juni BoekStart maand

In de maand juni wordt er extra aandacht besteed aan het BoekStartkoffertje. Op deze pagina verschijnen de komende weken leukte tips en artikelen. Maar kom vooral langs bij een van onze vestigingen en haal je BoekStartkoffetje op.

Het BoekStartkoffertje

Als je baby drie maanden oud is, ontvang je een brief van de gemeente of het consultatiebureau. Bij deze brief zit een waardebon. Hiermee kun je het oranje BoekStartkoffertje ophalen in de bibliotheek. Geen brief ontvangen? Geen probleem. Kom alsnog naar de bibliotheek en vraag ernaar! Of download de waardebon hieronder. 

In het koffertje vind je twee leuke boekjes en handige informatie en tips om te beginnen met voorlezen. De boekjes in het koffertje veranderen ieder half jaar.

Download de waardebon

Wat zit er in het BoekStartkoffertje?

Mama Sandra en haar dochtertje Mila hebben het BoekStartkoffertje opgehaald bij Theek 5. Benieuwd wat hier in zit? Bekijk dan de video hiernaast. We kunnen alvast verklappen: het koffertje valt goed in de smaak! 

Heb je de boekjes uit het koffertje uitgelezen? Haal dan inspiratie voor nieuwe boeken uit de onderstaande boekenlijst of raadpleeg onze medewerkers in de bilbiotheek.

Bekijk de boekenlijst

Gratis lid van Theek 5

Als je het koffertje komt ophalen, wordt je kindje automatisch en gratis lid van de bibliotheek. Het belangRIJK abonnement blijft geldig tot hij of zij 18 jaar wordt. Eén van onze medewerkers geeft je graag een rondleiding door de bibliotheek om je het één en ander uit te leggen.

Kortingsactie ouders

Ook voor de ouders hebben wij een mooie actie. In de maanden juni en juli ontvang je 50% korting op een lidmaatschap. Fijn als je op zoek bent naar opvoedboeken, even helemaal wilt relaxen met een tijdschrift of roman of die online cursus wilt volgen. Meer informatie over het lidmaatschap en de bijbehorende actieprijzen vind je via deze link.

Blog

Een BoekStartkoffertje daar word je toch blij van!

Een BoekStartkoffertje daar word je toch blij van!

Marjorie Dircksens
Marjorie Dircksens | 8 juni 2021

Wanneer je een mama of papa geworden bent van een lief, klein jongetje of meisje, dan herken je zeker mijn ervaring van het eerste jaar: je wordt overspoeld door post en reclame in de bus. Er zijn vele aanbieders van prachtige kleertjes, handige spulletjes en er is van alles over voeding te lezen. In het begin was mijn enthousiasme groot over al die hebbedingetjes die ik zomaar op mijn deurmat vond. Maar op een gegeven moment was ik er ook wel een beetje klaar mee. Toch is er één item die ik met de post ontving, waar ik ontzettend blij van werd. Daar vertel ik je in deze blog graag meer over en hopelijk word je net zo enthousiast als ik.

Lees de hele blog

Mediawijs opvoeden

Hoe ga jij in jouw gezin om met media? Hebben jullie afspraken gemaakt over het gebruik van de tablet, televisie en smartphone? Veel opvoedvragen gaan over mediagebruik. Met de tips in deze folder help je je kind mediawijs opgroeien. Mediadiamant heeft flyers gemaakt voor diverse leeftijden.

Bekijk de flyer

Activiteiten in de bibliotheek

Voorleespret

Tijdens Voorleespret lezen we in de bibliotheek de leukste kinderboeken voor. Jonge kinderen genieten van verhalen en iedere keer beleven we samen een nieuw avontuur! Kom jij ook? Op diverse locaties zijn er leuke activiteiten aansluitend aan Voorleespret. Doe je mee? Het geeft overigens niets als je kindje slaapt of rondkruipt. En lekker praktisch: er is ruimte om te voeden en je buggy te stallen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Ga naar Voorleespret

Durf Te Vragen balie

Welke boekjes kies je voor je kind? En zijn hier ook passende apps voor die geschikt zijn voor jonge kinderen? Waarom is voorlezen eigenlijk zo belangrijke en hoe herken je geschikte boeken voor dyslexie? Wat zijn handige tips voor een goede houding bij gamen op de tablet? Vragen staat vrij! Onze medewerkers helpen je graag verder!

Ga naar de Durf Te Vragen balie

Ook interessant...

Digitale voorleestas

Digitale voorleestas

Lees voor en geniet samen van leuke opdrachtjes.

Voorleespret

Voorleespret

Kom genieten van een voorleesverhaal!

Voorleesdagen

Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen bij Theek 5