Leren lezen met BoekStart

Geniet samen met je kindje van leuke boekjes! Het is heel knus en gezellig om samen een verhaaltje te lezen. En door voor te lezen aan je baby of dreumes, wordt je kindje later beter in taal. Een goede reden om vroeg te beginnen met voorlezen. Met BoekStart krijg je twee boekjes cadeau om thuis te starten met voorleesplezier.

Juni BoekStart maand

In de maand juni wordt er extra aandacht besteed aan het BoekStartkoffertje. Op deze pagina verschijnen de komende weken leukte tips en artikelen. Maar kom vooral langs bij een van onze vestigingen en haal je BoekStartkoffetje op. Je krijgt er namelijk ook nog een extra cadeautje bij!

Het BoekStartkoffertje

Als je baby drie maanden oud is, ontvang je een brief van de gemeente of het consultatiebureau. Bij deze brief zit een waardebon. Hiermee kun je het oranje BoekStartkoffertje ophalen in de bibliotheek. Geen brief ontvangen? Geen probleem. Kom alsnog naar de bibliotheek en vraag ernaar! Of download de waardebon hieronder. 

In het koffertje vind je twee leuke boekjes en handige informatie en tips om te beginnen met voorlezen. De boekjes in het koffertje veranderen ieder half jaar.

Download de waardebon

Gratis lid van Theek 5

Als je het koffertje komt ophalen, wordt je kindje automatisch en gratis lid van de bibliotheek. Het belangRIJK abonnement blijft geldig tot hij of zij 18 jaar wordt. Eén van onze medewerkers geeft je graag een rondleiding door de bibliotheek om je het één en ander uit te leggen.

Blog

Een BoekStartkoffertje daar word je toch blij van!

Marjorie Dircksens | 8 juni 2021

Wanneer je een mama of papa geworden bent van een lief, klein jongetje of meisje, dan herken je zeker mijn ervaring van het eerste jaar: je wordt overspoeld door post en reclame in de bus. Er zijn vele aanbieders van prachtige kleertjes, handige spulletjes en er is van alles over voeding te lezen. In het begin was mijn enthousiasme groot over al die hebbedingetjes die ik zomaar op mijn deurmat vond. Maar op een gegeven moment was ik er ook wel een beetje klaar mee. Toch is er één item die ik met de post ontving, waar ik ontzettend blij van werd. Daar vertel ik je in deze blog graag meer over en hopelijk word je net zo enthousiast als ik.

Lees de hele blog

Fotowedstrijd

Voorlezen kan altijd en het is zo leuk! Stuur je mooiste/leukste/gekste voorleesfoto van jou en je kindje in en maak kans op een prijs! De foto kun je sturen naar delen@theek5.nl. Meedoen kan tot en met 31 juni daarna maken wij de prijswinnaar bekend.

Fotowedstrijd

Online magazine

Online magazine

Voor de Nationale Voorleesdagen hebben wij een leuk online magazine gemaakt. Hierin hebben we allerlei informatie voor je op een rij gezet. Je vind in deze uitgave een animatie en liedjes van de winnaar van het Prentenboek van het jaar; Coco kan het! Maar ook leuke doe- en voorleestips voor thuis.

In verschillende filmpjes vertellen de consulenten Jeugd van Theek 5 je meer over de verschillende boeken uit de Prentenboeken Top 10.

Bekijk het inspiratiemagazine

Mediawijs opvoeden

Hoe ga jij in jouw gezin om met media? Hebben jullie afspraken gemaakt over het gebruik van de tablet, televisie en smartphone? Veel opvoedvragen gaan over mediagebruik. Met de tips in deze folder help je je kind mediawijs opgroeien. Mediadiamant heeft flyers gemaakt voor diverse leeftijden.

Bekijk de flyer

Activiteiten in de bibliotheek

Voorleespret

Op diverse locaties zijn er leuke activiteiten aansluitend aan Voorleespret. Doe je mee? Het geeft overigens niets als je kindje slaapt of rondkruipt. En lekker praktisch: er is ruimte om te voeden en je buggy te stallen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Ga naar Voorleespret

Mini-theek

Ontdek hoe je met spelletjes, liedjes en boekjes plezier beleefd met elkaar. En als bonus leert je kindje ook nog eens heel veel nieuwe woorden kennen. Natuurlijk kun je bij ons terecht voor voorleestips en kun je onder het genot van koffie of thee ervaringen delen met andere ouders. Het geeft overigens niets als je kindje slaapt of rondkruipt. En lekker praktisch: er is ruimte om te voeden en je buggy te stallen.

Bekijk de locaties en tijden »

Durf Te Vragen balie

Welke boekjes kies je voor je kind? En zijn hier ook passende apps voor die geschikt zijn voor jonge kinderen? Waarom is voorlezen eigenlijk zo belangrijke en hoe herken je geschikte boeken voor dyslexie? Wat zijn handige tips voor een goede houding bij gamen op de tablet? Vragen staat vrij! Onze medewerkers helpen je graag verder!

Ga naar de Durf Te Vragen balie

Digitale voorleestas

Lees voor en geniet samen van leuke opdrachtjes.

Voorleespret

Kom genieten van een voorleesverhaal!

Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen bij Theek 5