Grappige en leuke voorleesboeken geselecteerd door onze collega's

Voorlezen is een gezellig en fijn moment voor groot en klein. Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen of een verhaaltje vertellen. Als je dit doet, versterkt dat jullie band. En het is goed voor de taalontwikkeling. Speciaal voor de BoekStartmaand in juni hebben onze collega's een aantal leuke en grappige voorleesboeken voor je op een rijtje gezet.  

Grappige en leuke voorleesboeken geselecteerd door onze collega's
In de maneschijn

“Een feest om uit deze nieuwe voorleesbundel voor te lezen”

Een prachtige mooie nieuwe voorleesbundel met versjes, verhalen, liedjes en prenten over alles waar baby's en peuters mee te maken krijgen. 

De verhalen gaan over herkenbare onderwerpen als eten, knuffelen, in bad en naar bed gaan, de oppas, een broertje krijgen. In het boek staan zowel klassiekers als "Dikkie Dik”en "Jip en Janneke” maar ook veel nieuw materiaal. Diverse bekende schrijvers en illustratoren hebben een bijdrage geleverd aan deze prachtige uitgave, voorzien van mooie en veelzijdige kleurenillustraties. 

Een feest voor (groot-)ouders om uit dit boek te mogen voorlezen! Voorlezen vanaf ca. 2 jaar.

Meer informatie en reserveren
Lindsay van Ooijen
Beertje het is bedtijd!

Een interactief voorleesboekje om samen te lezen

Beertje moet naar bed. Maar eerst moet hij zijn tanden poetsen, zijn pyjama zoeken, de gordijnen dichtdoen en de deken over zich heen trekken. Dat kan Beertje niet allemaal zelf. Help je hem? 

Het is niet altijd gemakkelijk voor kinderen om stil naar een verhaal te luisteren. In dit boekje zijn korte opdrachten verwerkt, waardoor je echt samen leest. Kinderen zijn actief betrokken bij het verhaal en de interacties stimuleren hun fantasie en creativiteit. Een feestje voor zowel kinderen als hun voorlezers. 

Vierkant hardkartonnen interactief prentenboekje met kleurenillustraties en eenvoudige opdrachten. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Meer informatie en reserveren
Laura Van Bouchout
Hey baby, kijk! [Boekstart]

Een knuffelboek voor de allereerste kennismaking met lezen

"Hey baby, kijk!; een knuffelboek” van Laura van Bouchot en Eva Mouton is verkozen tot BoekStart Babyboekje van het Jaar 2022. 

Pasgeborenen zien de wereld als een zwart-wit film en zijn gek op patronen. Daarom is dit boekje met zwart-wit illustraties zo geschikt voor baby's als allereerste kennismaking met boeken. 

De tekst is op rijm en loopt lekker. Vanaf 3 maanden. Een aanrader als kraamcadeau maar uiteraard ook te leen bij Theek 5.

Meer informatie en reserveren
Ingela P. Arrhenius
Graafmachine, waar ben je? [Boekstart]

Origineel en verrassend flapjesboek

Dit is een leuk en degelijk uitgevoerd flapjesboek in de populaire serie "Waar ben je?” van de Zweedse Ingela Arrhenius. Achter de vilten flapjes zitten stoere bouwvoertuigen, zoals de bulldozer, betonmixer en kiepwagen verstopt. Baby's en dreumesen kunnen de flapjes optillen en de wagens aanwijzen en benoemen. Dit stimuleert de woordenschat. Op de laatste pagina als verrassing een spiegeltje..! 

Een origineel onderwerp voor de jongste doelgroep. Vanaf ca. 1 jaar.

Meer informatie en reserveren
Guido Van Genechten
Ik zoen je [Boekstart]

Vertederend en grappig boek over dieren die gezoend worden

Een zoentje op je bolletje, een zoentje op het puntje van je neus en op je buikje omdat dat zo heerlijk kietelt: babydiertjes worden in dit boekje overal geknuffeld omdat hun ouder (ik-persoon) zoveel van ze houdt.

Onze collega Paulien is al fan van de boeken van Guido van Genechten sinds de "Wiebelbillenboogie” (uit 2008). Deze Vlaamse schrijver heeft al heel wat kinderboeken op zijn naam staan, vooral voor de jongsten. “Ik zoen je” is een schattig vertederend boek over dieren die overal gezoend worden. Het is een vierkant hardkartonnen (dus stevig) boek. Heerlijk om samen met je kindje te bekijken en lezen. Vanaf 9 maanden.

Meer informatie en reserveren

Bekijk ook...

Fijne prentenboeken om voor te lezen

Fijne prentenboeken om voor te lezen

Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Maar welk boek kies je? Onze collega's hebben een paar prentenboeken voor je op een rij gezet.