Kom in alle rust studeren in de bieb

Met deze 5 tips kun je geconcentreerd studeren in de bibliotheek. Je kunt hiervoor terecht in alle Theek 5 vestigingen, behalve Lage-Zwaluwe.

Kom in alle rust studeren in de bieb

We hebben studieplekken in alle Theek 5 vestigingen (behalve in Lage-Zwaluwe) inclusief en exclusief computers. De studieplekken beschikken over gratis WIFI en stopcontacten voor het opladen van je laptop/device. Je hoeft een plek niet te reserveren. 

Hier kun je in alle rust terecht om huiswerk te maken of te studeren voor jouw proefwerk of examen. Een mooie werkomgeving, met alle informatie binnen handbereik en dat gewoon om de hoek. Met deze 5 tips kun je nóg beter studeren in de bibliotheek.

 

5 tips om te studeren in de bieb

1. Afleiding beperken

In al onze vestigingen is gratis wifi beschikbaar. Handig als je bronnen moet raadplegen. Of muziek wil luisteren via Spotify. Scheelt weer MB's uit je bundel. Let er wel op dat je geen andere programma's, sites of apps hebt openstaan die je kunnen afleiden. Zet daarom je meldingen uit, zodat je je volledig kunt focussen op je lesstof.

2. Neem niet te veel mee

Ja, we willen de bibliotheek netjes houden. Maar veel spullen, betekent ook veel afleiding. En dat wil je niet. Een laptop, oplader, schrijfblok, studieboeken en je bibliotheekpas is genoeg voor een succesvolle studiedag.

3. Zoek een fijne plek uit

In de bibliotheek hebben we verschillende soorten werkplekken beschikbaar. Of je nu het liefst in stilte leert of met een muziekje op de achtergrond, het kan allemaal! Wel met oordopjes natuurlijk. Ontdek daarom wat je fijn vindt werken. In een aantal van onze vestigingen kun je zelfs een stilteplek reserveren. 

4. Kennis, kennis, kennis

Als we íets hebben in de bibliotheek, dan is het kennis. In onze collectie en in mensen. Gebruik onze boeken als je gemaakte samenvatting net niet volledig genoeg is. Of stel je vraag aan één van onze medewerkers.

5. Studeer samen

Alleen leren is goed, maar soms wel heel saai. Neem een vriend of vriendin mee die je motiveert en overhoor elkaar. En houd af en toe pauze om bij te kletsen. Ook heel belangrijk! 

Kennisbank

Wist je dat je bij de bibliotheek meer kan dan alleen boeken lezen? Je hebt ook toegang tot de kennisbank. Een verzameling van online cursussen, digitale kranten, handige websites en meer.

Tip: oefen voor je theorie-examen op theorie.nl en ontdek de uittrekselbank.

Activiteiten