Boekentips over de liefde en verliefd zijn

Laat je inspireren door onze boekentips over de liefde en verliefd zijn. Onze collega's selecteerden voor jong en oud een aantal mooie tips om te lezen over de liefde.

Boekentips over de liefde en verliefd zijn
Colas Gutman
Stinkhond is verliefd

Over Stinkhond die verliefd wordt op Zonderpoeha

Stinkhond droomt van de liefde. Maar is dat wel voor hem weggelegd? Gelukkig weet zijn vriend Plattekat raad. En met de 'Gids voor verleiders' gaat hij op liefdespad. En wordt hij verliefd op Zonderpoeha. Maar zij valt alleen op poedels….Kan Ben Verlieft Stinkhond helpen?

Een kinderverhaal waarin vriendschap en gevoelens zoals verliefd zijn, pesten of trouw en geloven in jezelf zijn verwerkt. De belevenissen van Stinkhond zijn herkenbaar voor pre-tieners, ook deze over de charmante hond. Als je hem leert kennen wordt je zeker ook “verliefd" op deze vriendelijke vierpoter. 

Om voor te lezen vanaf ongeveer 5 jaar. Zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Meer informatie en reserveren
Jill Shalvis
Bij toeval verliefd

Een wel heel realistisch feelgood-verhaal over een nepliefde

Tijdens een hevige sneeuwstorm stort Levi Cutler neer in een skilift met de hem onbekende Jane. Ze overleven de val, maar zijn er zeker van te zullen sterven. Hij belt zijn moeder om het droevige nieuws te vertellen, maar durft dit niet en vertelt in plaats daarvan dat hij een relatie heeft met Jane. Zijn moeder is erg gelukkig, omdat Levi toch gezien wordt als zwarte schaap van de familie, maar als ze beide overleven zullen ze de moeder onder ogen moeten komen.  Jane stemt ermee in om voor één etentje te doen alsof ze een relatie heeft met Levi, maar dat valt nog niet mee. Na een traumatische jeugd weet ze zich geen raad met een hechte, liefdevolle familie. En dan begint ze ook nog echte gevoelens te krijgen voor Levi, waar ze al helemaal van in de war raakt! Durft ze haar angsten achter zich te laten en te gaan voor alles waar ze ooit van heeft gedroomd?

Jill Shalvis is een Amerikaanse auteur van moderne romantische verhalen. 'Bij toeval verliefd' is het eerste deel van de nieuwe serie 'Sunrise Cove'. Een feelgood-verhaal waar in een nepliefde wel heel realistisch blijkt uit te pakken. 

Meer informatie en reserveren
Michelle Griep
Dwars door het vuur

Historische roman over een voorwaardelijke liefde in 1770

Een Engelse gouvernante verliest in 1770 haar baan en vertrekt naar Amerika voor een gedwongen huwelijk met een pelsjager die met zijn dochtertje in een blokhut in de wildernis leeft. Een aanrader voor liefhebbers van romantische verhalen, al heb je wel wat voorkennis nodig van de Amerikaanse geschiedenis. Ook zal het christelijke lezers aanspreken vanwege de verwijzingen naar (delen van) de bijbel. Een mooi verhaal over een ontluikende liefde tussen de twee hoofdpersonen.

 

Meer informatie en reserveren
Guido Van Genechten
Omdat ik zoveel van je hou

Over de liefde van moederijsbeer voor kleine ijsbeer

Kleine ijsbeer weet al heel veel. En wat hij niet weet, vertelt zijn moeder hem wel. Zoals waar sneeuw vandaan komt maar vooral: hoeveel ze van hem houdt! 

Een mooi groot prentenboek van Guido van Genechten. Om samen voor te lezen. Met eenvoudige, zachtgekleurde tekeningen in wit en blauwtinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Meer informatie en reserveren
Angelique van Dongen
Heimwee naar jou

Wederom een meeslepend liefdesverhaal van auteur Angelique van Dongen

Een succesvolle eventplanner ontmoet op een glamourbruiloft in Londen een man. Ze worden enorm verliefd, maar er zijn obstakels met zijn ex die hij eerst wil oplossen. Terug in Nederland komt het leven compleet op zijn kop te staan en zoeken zij samen hun weg in de liefde.

Een romantisch feelgood-verhaal van Angelique van Dongen over een hartstochtelijke liefde. Angelique van Dongen is een schrijfster uit ons eigen Oosterhout en heeft al verschillende boeken op haar naam staan, waarvan deze er één is. Verschillende boeken zijn ook uitgebracht in groot letterboeken.

 

Meer informatie en reserveren