Boekentips: 6 thrillers die je moet lezen

Moorden, paranormale werelden en griezelverhalen. Onze eigen thriller experts selecteerden 6 boeken die je moet lezen als je geen genoeg kan krijgen van dit spannende genre. Doe inspiratie op en bekijk of het boek beschikbaar is bij de bibliotheek bij jou in de buurt! 

Boekentips: 6 thrillers die je moet lezen

Ga ook zelf op avontuur in het bos

Als groot fan van Harry Potter en Fantastic Beats and where to find them was onze collega Gabriëlle benieuwd naar het kinderboek wat J.K. Rowling in 2020 heeft gepubliceerd. The Ickabog was een verhaal wat ze haar jonge kinderen vertelde voor het slapen gaan. Tijdens de pandemie publiceerde ze het verhaal (gratis en online) en liet ze kinderen over de hele wereld er tekeningen bij maken. Deze tekeningen zijn terug te vinden in het later alsnog uitgebrachte boek.

Het is een prachtig gruwelijk verhaal over goed en slecht, over wat een monster is en hoe mensen monsterlijke dingen doen. De ironische hand van de schrijver van de Harry Potter reeks is duidelijk aanwezig in de scherpe lijnen van het verhaal over het monster. Je kunt je goed voorstellen hoe haar kinderen griezelden terwijl ze ademloos luisterden naar de verschrikkingen die elkaar in het eens zo welvarende land Copernica snel opvolgen.
 

Meer informatie en reserveren
Ga ook zelf op avontuur in het bos

Plottwist, na plottwist, na plottwist

Colleen Hoover is één van de favoriete schrijfsters van onze collega Karlijn, maar dit boek overtreft alles. Het is een goede thriller met een romantische twist en een zeer onvoorspelbaar einde. Haar schrijfstijl neemt je mee waardoor je wilt doorlezen tot het einde. Plottwist na plottwist weet Colleen je in haar greep te houden. Dit boek is anders dan haar andere romantische verhalen, omdat ze zich richt op het genre thriller. 

Wanneer topschrijfster Verity een ongeluk krijgt en in coma ligt, wordt aan Lowen gevraagd of ze de boeken van Verity wil afmaken. Lowen verblijft een tijd in het huis van Verity en haar man Jeremy, zodat ze in het kantoor van Verity alle informatie ter beschikking heeft voor het afmaken van Verity’s serie. Wanneer Lowen de onvoltooide biografie van Verity ontdekt, wordt ze steeds banger hoe meer ze hierin leest. Er gebeuren bizarre dingen tijdens het verblijf van Lowen in Verity’s huis waardoor je niet meer weet wat de waarheid is. 

 

Meer informatie en reserveren
Plottwist, na plottwist, na plottwist

Dit boek is zeker niet voor bangeriken!

Dit boek is zó spannend en meeslepend! Deze literaire thriller gaat over Rosa die weer aan het werk gaat als minister nadat haar 12-jarige dochter een jaar geleden is verdwenen. Tegelijkertijd wordt een jonge vrouw op brute wijze vermoord, waarbij een van haar handen is afgehakt. De rechercheurs Thulin en Hess ontdekken op de plaats delict een kastanje poppetje dat een geheim bij zich draagt. Maar wanneer een andere vrouw wordt vermoord en dit keer het slachtoffer beide handen mist, beginnen Thulin en Hess te twijfelen of er een verband is tussen de gebeurtenissen.

De schrijver neemt je mee in een bepaald pad waardoor je niet weet hoe het gaat eindigen. Het wordt steeds ingewikkelder en je bent kwijt wie het gedaan zou kunnen hebben en welk verhaal erachter zit. Dit boek is zeker niet voor bangeriken, maar als je fan bent van Scandinavische fictie of The Killing, dan is dit iets voor jou!

Tip van onze collega Karlijn: “Er is ook een zeer spannende serie gemaakt gebaseerd op dit boek, genaamd ‘kastanjemanden’. Ook een aanrader!”
 

Meer informatie en reserveren
Dit boek is zeker niet voor bangeriken!

Deze paranormale thriller is wel griezelig, maar niet eng

Wat een verrassend boek, met veel wendingen die je niet ziet aankomen én een uniek plot. Layla heeft gevecht voor haar leven nadat ze werd getroffen door een onverwachte aanval. Ze herstelt fysiek, maar de emotionele en mentale trauma's hebben haar veranderd. Haar vriend Leeds neemt haar mee naar de bed-and-breakfast waar ze elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Als ze daar aankomen, begint Layla zich vreemd te gedragen. En dat is slechts een van de vele onverklaarbare gebeurtenissen.

Het is griezelig, omdat je niet weet wat er komen gaat. Je zit echt op het puntje van je stoel tijdens het lezen, maar het is niet eng. Het verhaal bevat flashbacks van het verleden, waardoor je de situatie steeds beter begrijpt. Het leest snel weg en met de komende herfstmaanden is het de perfecte tijd om dit griezelige, maar niet te eng boek te lezen! Zowel in het Nederlands én Engels verkrijgbaar bij Theek5.

 

Meer informatie en reserveren
Deze paranormale thriller is wel griezelig, maar niet eng

Kun jij deze moordmysterie oplossen?

Wat een goed geschreven boek is dit! En alvast een waarschuwing: het is erg lastig (lees: onmogelijk) om het boek weg te leggen. Wanneer het levenloze lichaam van de student Taryn Moore wordt ontdekt onder aan een balkon, gaat men ervan uit dat ze zelfmoord heeft gepleegd. Maar wanneer rechercheur Frankie de val onderzoekt, denkt ze dat er meer aan de hand is. Na de autopsie bleek dat Taryn zwanger was, wat Frankie’s vermoedens bevestigt: het kan een motief zijn voor moord.

Tot op het laatste moment weet je niet wie het gedaan heeft, waardoor je het boek niet kan wegleggen. Onze collega Karlijn las het boek en dacht dat ze het allemaal door had… maar ze kwam niet eens in de buurt! De karakters zijn erg geloofwaardig, waardoor je het gevoel krijgt dat je ze echt goed leert kennen. “Het is een vlot en boeiend verhaal dat mijn aandacht van het begin tot het einde vasthield”, vertelt Karlijn. 
 

Meer informatie en reserveren
Kun jij deze moordmysterie oplossen?

Mysterieuze moorden en verborgen geschiedenissen

Als je fan bent van de Da Vinci Code, dan ga je deze ook heerlijk vinden. Delen van het boek zijn verontrustend. En met een fascinatie voor Godsdienst en religie word je tot het einde toe geboeid. Het einde was toch nog verrassend. Het is een echt Dan Brown boek: het leest heerlijk makkelijk weg. Een lekker boek om even je dagelijkse beslommeringen te vergeten en weg te dromen bij dit lekker vlot geschreven verhaal.

De bekende wetenschapper Robert Langdon lost alweer een mysterieuze moord op. Dit doet hij samen met een bijzondere vrouw, zoals we wel vaker zien in de boeken van Dan Brown. Ze moeten op zoek naar een wachtwoord om een geheim te openbaren. Deze zoektocht leidt hen op een wilde tocht door verborgen geschiedenissen, extreme religieuze ideeën, moderne kunst en raadselachtige symbolen. Nieuw is dat ze daarbij hulp krijgen van Artificiële Intelligentie.
 

Meer informatie en reserveren
Mysterieuze moorden en verborgen geschiedenissen

Nog meer boekentips van Theek 5

Bekijk onze andere boekentips