Grappige en leuke jeugdboeken voor in de zomervakantie

In de vakantie heb je lekker veel tijd om te lezen. De keuze in boeken is enorm. Hoe kies je nou een leuk boek voor op vakantie. Of twee, of drie….Speciaal voor de zomervakantie hebben onze collega's een aantal leuke en grappige leesboeken voor beginnende lezers (gr 3 en 4) uitgezocht. Leuk om verder te lezen op vakantie! 

Grappige en leuke jeugdboeken voor in de zomervakantie
Edward van de Vendel
Heel heel heel vies boek

Een grappig en heel vies boek

Lekker vies, daar houden we toch allemaal van. Nou kinderen in groep 3 en 4 zeker! Dit fijne leesboek sluit daar perfect bij aan. Voor de serie Tijgerlezen schreef Edward van de Vendel dit heerlijke boek. Want wat is er nu leuker dan leren lezen…….nou leren lezen met een heel heel heel vies boek! Let wel op, alleen voor lezers met een sterke maag! 

In de serie Tijgerlezen (Querido) verschijnen steeds meer leesboeken voor kinderen. De boeken in deze serie voldoen aan de belangrijkste criteria van kinderen: ze zijn spannend of grappig, en hebben altijd veel illustraties in kleur. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar.

Meer informatie en reserveren
Jette Schröder
Super AVI's

Iedereen kan een held zijn

Wie droomt er niet van om een superheld te zijn? Dit boek gaat over superkrachten en bekende helden. Maar, ook over kinderen die zelf helden zijn, door wat ze doen. Bijvoorbeeld door geld in te zamelen of dieren te redden. Of papa's en mama's die op hun manier helden zijn. Of de dokter die mensen beter maakt. Iedereen kan op zijn manier een heldendaad verrichten en superheld zijn.

Na het succes van Stink AVI’s en Griezel AVI’s is dit het nieuwe boek van Jette Schröder, over (super)helden. De verhalen lopen in leesniveau op van AVI-M3 t/m AVI-E4. Ook dit boek is grappig geïllustreerd door Heleen Brulot. Voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. 

Meer informatie en reserveren
Fred Diks
Gek op gamen

BAM! Ik lees: Gek op gamen

Gek op gamen, een fijn informatief boek voor kinderen die leren lezen. Even wat anders dan de verhalende leren lezen boekjes. Veel kinderen houden van informatieve boeken. Wanneer dit ook nog eens gecombineerd wordt met een van hun favoriete onderwerpen zijn ze allemaal enthousiast. 

In dit boekje staan korte stukken tekst met weetjes over gamen. Leren lezen wordt vanzelf leuk als je leest over onderwerpen die je echt interesseren! 

In deze serie zijn ook boekjes geschreven over andere onderwerpen zoals haaien, honden, paarden en voetbal. Voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar.

Meer informatie en reserveren

Wil je nog meer lezen? Bekijk de online boekentips!

Wil je nog meer lachen of een sportief verhaal lezen? Hier vind je nog veel meer leuke online boekentips. Als je lid bent van de Bibliotheek (gratis tot 18 jaar) kun je ze lezen of luisteren in de onlineBibliotheek-app. Handig en leuk, zeker tijdens de vakantie!

Meer online boekentips