Boekentips voor gedichten en poëzie

Laat je inspireren door onze boekentips voor poëzie en gedichten. Onze collega's selecteerden voor jong en oud een aantal mooie tips voor gedichtenbundels en poëzie.

Boekentips voor gedichten en poëzie
Poezie

Magazine "Dichter" met het thema Poëzie

Uitgave 26 van het tijdschrift DICHTER met als thema: Poëzie. Bevat vijftig nieuwe gedichten van veertig dichters. 

Met mooie illustraties van de dichterlijke werkplekken. Vanaf ca. 6 jaar

Meer informatie en reserveren
Daniel Billiet
Wees welkom boven op mijn beste hoed

Verzameling gedichten van toen en nu

Een bundeling van achttien gedichten uit de Nederlandstalige poëziecanon, gekozen door vier dichters die hiermee in dialoog gaan. Bij elk gedicht uit de canon schreven ze vier nieuwe gedichten, die kunnen werken als stimulans om de klassiekers te lezen. De achttien klassiekers zijn geschreven door grote dichters als Herman Gorter en Paul van Ostaijen, maar er komen ook oudere namen langs als Joost van den Vondel, en zelfs een aantal uit de vroege elfde eeuw. De bijbehorende gedichten van hedendaagse auteurs zijn in vriendelijke, toegankelijke stijl geschreven.  

Verzameling gedichten uit de Nederlandstalige poëziecanon, geselecteerd door vier hedendaagse Nederlandstalige dichters, met bijbehorende gedichten van hun hand. 

Met tekeningen in kleur. Geschikt voor jonge lezers vanaf ca. 11 jaar, en ook voor ouders en leerkrachten. 

Meer informatie en reserveren
Sarah Crossan
Toffee

Allison (16) besluit van huis weg te lopen als haar vader haar begint te mishandelen. Als ze na een overnachting in een oude schuur de demente Marla ontmoet, groeit er begrip en een band tussen hen, en gloort er weer een toekomst voor Allison. 

Verhaal in versvorm poëtische korte zinnen. Toffee is een aangrijpende Young Adult-roman in vrije versvorm over grote thema’s als psychische gezondheid, huiselijk geweld, de waarde van vriendschap en wat het betekent om familie te zijn. Vanaf ca. 15 jaar.

Meer informatie en reserveren
Pauline Baartmans
Thuis bij Muis

Thuis bij Muis

Tien verhaaltjes op rijm over Muis en zijn knuffel Beer die graag samen spelen in en om het huis. Ze bakken koekjes, spelen verstoppertje en stampen in de plassen. 

Vanaf ca. 2 jaar.

Meer informatie en reserveren
Janis Ooms
De Langelievelotjeslaan

Belevenissen op rijm aan de Langelievelotjeslaan

In de Langelievelotjeslaan beleven de bewoners van alles in hun bijzondere huisjes. Ze krijgen buikpijn van het lachen, maar er is ook ruimte voor verdriet. 

Prentenboek op rijm met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Meer informatie en reserveren