Boekentips over familie en familieverhalen

Laat je meevoeren door deze familieverhalen en boeken over familie. We selecteerden een aantal boeken voor jongeren en volwassenen rondom het thema familie. Veel leesplezier!

Boekentips over familie en familieverhalen
Murat Isik
In de mist van Golden Gate Park

Spannende en meeslepende vertelling rondom 9/11 en familiebanden

Zomer 2001. Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe wereld is hij vastbesloten zijn oude zelf achter zich te laten: in plaats van een verlegen toehoorder wil hij in Amerika een zelfverzekerde en daadkrachtige man worden. Een paar weken na zijn aankomst, op Metins vierentwintigste verjaardag, vinden de aanslagen van 11 september plaats.

Metin studeert internationaal strafrecht, maar het idee dat hij zijn leven zal slijten als jurist benauwt hem. Hij stort zich daarom vol op het keuzevak Creative Writing, waar hij de mysterieuze Joan Springfield ontmoet, een briljante doch getroebleerde studente voor wie hij als een blok valt. Zijn nieuwe vrije leven lijkt Metin goed af te gaan. Totdat onaangename ontwikkelingen in San Francisco én op het familiefront zijn verblijf in een heel ander licht stellen.

In de mist van Golden Gate Park is de schitterende nieuwe roman van Murat Isik, een epische vertelling over het zoeken naar vrijheid en autonomie, het vinden van een grote liefde, de wording van een schrijver en de onoverkomelijke banden met je familie.

Meer informatie en reserveren
Tess Gerritsen
De spionne Dl.1 [Toptitel]

Eerste deel uit een nieuwe thrillerserie van Tess Gerritsen

Voormalig spion Maggie Bird kwam naar het kustplaatsje Purity om haar verleden achter zich te laten nadat een missie tragisch mislukte. Tegenwoordig leeft ze in alle rust op haar kippenboerderij. Maar wanneer Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen. Ze richt zich tot haar oude vriendenkring - allemaal gepensioneerde CIA-agenten - om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom. De Martini Club-leden, zoals ze zichzelf noemen, zijn dan misschien wel gepensioneerd, maar ze hebben nog steeds een aantal handige skills die ze dolgraag willen gebruiken, al is het maar om hun huidige saaie levens op te fleuren.

Het is het eerste deel uit een thrillerserie over oud spionnen, van de Amerikaanse schrijfster Tess Gerritsen. 

 

Meer informatie en reserveren
Philippa Perry
Het boek dat iedereen van wie je houdt* zou moeten lezen :

Non-fictie boek over het verbeteren van relaties in het leven

Een boek over relaties: met familie, vrienden, collega's en met jezelf. De auteur, een psychotherapeute, gaat in op vragen als: Hoe vind je liefde en hoe houd je die vast? Hoe kun je het beste een conflict hanteren? Hoe ga je om met verandering en verlies? Zijn anderen vervelend of zit het probleem in jezelf? Als de verhouding met anderen goed is, is het makkelijker om om te gaan met problemen in het leven. Invoelend, toegankelijk en direct geschreven, met persoonlijke passages van de auteur. Philippa Perry (Warrington, 1957) is Engelse psychotherapeut en auteur. Ze schreef een klein aantal boeken. Haar werk wordt in meerdere landen uitgegeven.

Adviezen van psychotherapeute Philippa Perry voor het verbeteren van de belangrijkste relaties in het leven. Therapie in boekvorm.

Meer informatie en reserveren
Susan Smit
Alles wat beweegt [Toptitel]

Een historisch verhaal uit de vorige eeuw

Een wereldberoemde Amerikaanse danseres beleeft begin vorige eeuw, aan de Nederlandse kust de grootste omwenteling van haar leven. 

De Amerikaanse pionier van de moderne dans Isadora Duncan tart de normen en wetten van haar tijd, zowel in haar persoonlijke leven als in haar kunst. Voor het eerst in de geschiedenis danst ze op blote voeten en in losse gewaden, geïnspireerd op de bewegingen van de natuur.

Wanneer ze zwanger raakt van een gehuwde man, verschuilt ze zich in 1906 enkele maanden in een villa in de duinen van Noordwijk aan Zee. Hier in Nederland wil ze, hopelijk ongezien door de paparazzi, haar eerste kind krijgen. Als ongetrouwde vrouw zet ze alles op het spel.

Meer informatie en reserveren