'Help! Een verrassing! is het Prentenboek van het Jaar 2024

Een deskundig comité heeft de leukste voorleesboeken gekozen voor De Prentenboeken Top 10. Eén titel daarvan is verkozen tot Prentenboek van het Jaar. Dit jaar is dat Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat.

De Nationale Voorleesdagen zijn van 24 januari tot en met 3 februari.

Het verhaal

Het Prentenboek van het Jaar gaat over de vrienden August en Suus die heel wat van elkaar verschillen. Suus is dol op rennen, springen en wilde dingen doen, terwijl August het liefst leest, luiert en mooie dingen maakt. Als Suus aankondigt een verrassing voor August te hebben, gaat zijn fantasie met hem op de loop. Wat zal Suus voor August in petto hebben? 

Help! Een verrassing is fantasierijk verhaal in een kleurrijk bos, voor alle kinderen die graag worden verrast. Voor kinderen vanaf ongeveer 3,5 jaar.

Meer informatie en reserveren

Over de auteur

Miriam Bos (Spijkenisse, 1981) is een Nederlandse illustrator die in 2022 debuteerde met haar eerste eigen prentenboek Help! Een verrassing! Met haar veelgevraagde artwork verschijnt ze (internationaal) in educatieve kinderboeken, spellen en puzzels. In juni verschijnt bij Lemniscaat haar tweede prentenboek Cadeautje.

Meer over de Nationale Voorleesdagen 2024

Voorleestips

Voorleestips

Bekijk een aantal tips om voorlezen nog leuker te maken!

Over de Nationale Voorleesdagen

Over de Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier.