De Nationale Voorleesdagen is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Voorlezen is bovendien goed voor de ontwikkeling. 

Kom naar de bibliotheek tijdens De Nationale Voorleesdagen en ontdek zelf hoe leuk voorlezen is!

Wat zijn de Nationale Voorleesdagen?

Voorlezen beleef je samen! De doelstelling van De Nationale Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen (0-6 jaar) die zelf nog niet kunnen lezen of net het lezen hebben geleerd. De campagne benadrukt de voordelen van het (voor)lezen, waaronder het positieve effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De Nationale Voorleesdagen bestaan sinds 2004 en zijn een project van Stichting Lezen, georganiseerd door Stichting CPNB. In 2024 vieren we de 21e editie van de campagne.
 

Wanneer zijn de Nationale Voorleesdagen?

De Nationale Voorleesdagen 2024 vinden plaats van 24 januari t/m 3 februari. Op 24 januari is de aftrap met Het Nationale Voorleesontbijt: in het hele land lezen bekende Nederlanders en lokale helden voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels.
 

Wat is het Prentenboek van het Jaar van 2024?

Dit jaar is Help! Een verrassing!, het kleurrijke prentenboekdebuut van Miriam Bos, het prentenboek van het jaar. Het is een humorvol, kleurrijk en liefdevol prentenboek waarin jezelf mogen zijn op een subtiele manier centraal staat.
 

Is het Prentenboek van het Jaar ook in andere talen beschikbaar?

Er zijn gratis vertalingen van het Prentenboek van het Jaar beschikbaar in het Pools, Turks, Arabisch en Oekraïens. Vraag je bibliotheek om deze gratis vertalingen.
 

Meer over de Nationale Voorleesdagen

De Prentenboek Top 10 van 2024

De Prentenboek Top 10 van 2024

We zetten alle boeken uit de Prentenboek Top 10 van dit jaar voor je op een rij.

Prentenboek van het Jaar 2024

Prentenboek van het Jaar 2024

Dit jaar is Help! Een verrassing!, van Miriam Bos, het prentenboek van het jaar. 

Voorleestips

Voorleestips

Bekijk een aantal tips om voorlezen nog leuker te maken!