Een zomer vol verhalen met Vakantielezen

Voorkom een leesdip deze zomer! Vakantielezen is hét leesprogramma voor beginnende lezers uit groep drie en vier. Ontdek online en in de bibliotheek alles over Vakantielezen. Fenna, bekend van Z@ppelin neemt kinderen deze zomer mee op een spannend leesavontuur. Ga je mee op reis?

Een zomer vol verhalen met Vakantielezen

De maanden juli en augustus  staan in het teken van Vakantielezen. Ontdek de avonturen van Fenna, bekend van Zappelin. Ze is in haar vrije tijd ontdekkingsreiziger. Deze zomer maakt ze een spannende reis langs bijzondere landen. Op www.theek5.nl/vakantielezen  vind je een schatkaart en 6 spannende verhalen. Lees de verhalen en reis mee langs te gekke landen! En wie weet, win je ook nog wel een prijs. Kom naar de bibliotheek voor de Vakantielezen-speurtocht en ontvang na afloop een gratis miniboekje. 

Waarom Vakantielezen?

Met name voor beginnende lezers is het belangrijk om ook in vakantieperiodes te blijven lezen. Vakantielezen is hét leesprogramma voor de zomer, speciaal voor kinderen uit groep drie en vier. Met Vakantielezen blijven kinderen ook in de vakantie bezig met taal. Zo voorkom je een leesdip of het terugzakken van leesniveau. Vakantielezen stimuleert kinderen om tijdens de vakantie te blijven lezen. In deze periode worden, op een leuke en toegankelijke manier, verhalen aangeboden om tijdens de vakantie te blijven lezen. 

Online winactie

Ga mee op reis naar zes bijzondere landen: Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust. De namen zijn misschien een beetje gek, maar de landen bestaan echt! In elk land ligt een schat verstopt. Je vindt ze door het verhaal bij het land te lezen. Alle verhalen gelezen? Dan zijn er nóg meer boekentips te ontdekken. Leuk om verder te lezen op vakantie! Vakantielezen is ook te volgen op YouTube.  Iedere week komt er een nieuwe video online met extra (taal)spellen voor in de vakantie. Zo hoef je je op vakantie zeker niet te vervelen!

Speurtocht en gratis boekje

Kom naar de bibliotheek. En volg de speurtocht. Zoek de posters met vragen, raadsels en spelletjes. Als je de speurtocht af hebt, krijg je een gratis Vakantielezen mini-boekje. Hierin staat een extra verhaal van Meral en Jop: ‘Een avontuur in Woesteland’ en leuke spelletjes en tips.  

Meer informatie over Vakantielezen en alle activiteiten vind je op  www.theek5.nl/vakantielezen

 

 

Ga mee op reis met Vakantielezen!

Op leesavontuur met Vakantielezen

Ga je mee op reis met Vakantielezen?

Ga je mee op reis met Vakantielezen?

Ga tijdens de zomervakantie mee op een leesavontuur naar zes bijzondere landen. Ontdek het zelf en lees de verhalen. Ga mee op reis!