Vakantielezen 2023:
Doe je mee? 

Een zomer vol verhalen. 

Fenna. Je kent haar misschien van Zappelin, is in haar vrije tijd ontdekkingsreiziger. Deze zomer maakt ze een spannende reis! Ga je mee? Op deze pagina vind je een schatkaart en zes spannende verhalen. Lees de verhalen en reis mee langs te gekke landen! En wie weet win je ook nog wel een prijs... 

2599

Ga mee op reis naar zes bijzondere landen

Avonturenland, Lachland, Sportmanië, Dierenrijk, De Sprookjeseilanden en Griezelkust. De namen zijn misschien een beetje gek, maar de landen bestaan echt! Ontdek het zelf en ga mee op reis!

Hoe de reis begint...

De reis begint met een zeer gevaarlijk boek. Fenna leest het verhaal voor, dus zet het filmpje aan en luister!

Wil je het verhaal liever zelf lezen? Dat kan ook! 

Lees het verhaal hier zelf

Begin je avontuur!

Meral en Jop zijn met een zeer gevaarlijk boek begonnen aan een spannend avontuur. En jij kan mee! Ontdek samen met Meral en Jop de geheimen van de landen. De reis begint in Avonturenland. Zullen we beginnen?

 

Begin je avontuur!

Meer verhalen & boekentips voor in de zomervakantie

Heb je alle verhalen gelezen? Supergoed! Onze collega's hebben speciaal voor jou nog meer boekentips verzameld. En er zijn online nog meer verhalen te ontdekken. Leuk om verder te lezen op vakantie! 

Bekijk alle boekentips
Meer verhalen & boekentips voor in de zomervakantie

Doe mee met de prijsvraag

In elk land ligt een schat verstopt. Je vindt ze door het verhaal bij het land te lezen. Heb jij alle schatten gevonden? Doe dan mee met de winactie en misschien win jij wel een echte prijs!

Start dus snel met lezen van alle verhalen. Je kunt tot 10 september meedoen. 

Naar de winactie
Doe mee met de prijsvraag

Doe de speurtocht in de bibliotheek en ontvang een mini-boekje

Tijdens heel de schoolvakantie (van 17 juli t/m 26 augustus) hangen in de bibliotheek posters met vragen, raadsels en spelletjes. Als je de speurtocht af hebt, krijg je een Vakantielezen mini-boekje*. Hierin staan een extra verhaal van Meral en Jop, leuke spelletjes en tips.

Haal de kleurplaat!

In de bibliotheek kun je ook een gave kleurplaat halen. Pak al je mooie kleurstiften erbij en ga aan de slag met jouw favoriete kleuren! 

* Zolang de voorraad strekt

Wist je dat je Vakantielezen ook te volgen is op YouTube?


Iedere week komt er een nieuwe video online met extra (taal)spellen voor in de vakantie.

Bekijk het YouTube-kanaal