Vakantielezen 2024:
Ga je mee op reis? 

Een zomer vol verhalen. 

Fenna, bekend van onder andere Zappelin, is in haar vrije tijd ontdekkingsreiziger. Ook deze zomer maakt ze weer een spannende reis! Beleef ook deze zomer weer spannende leesavonturen. Doe de speurtocht in de bibliotheek, volg Vakantielezen online en maak een avontuurlijke reis langs verschillende landen. 

Ga je mee? Lees de verhalen en reis mee langs te gekke landen! En wie weet win je ook nog wel een prijs... 

3182

Ga mee op reis

Vakantielezen is een spannende ontdekkingsreis voor beginnende lezers. Iedere zomervakantie biedt de bibliotheek dit leesprogramma aan voor kinderen uit groep 3 en 4. Dit jaar gaan kinderen samen met Fenna op avontuur met Lev en Saar, twee kinderen die mysterieuze pakketjes ontdekken die hen naar diverse landen voeren. Beleef deze zomer een spannend leesavontuur in de bibliotheek! 

Op avontuur langs spannende landen

Op het YouTube-kanaal 'Vakantielezen' word je door Fenna Ramos, bekend van Zappelin, meegenomen op een spannend leesavontuur langs 6 landen. Je reist langs Avonturenland, Dierenrijk, Sprookjeseilanden, Griezelkust en Lachland. Deze landen kan je maar op één manier bezoeken: door te lezen.

Vanaf woensdag 10 juli komt er iedere week een nieuwe aflevering online op Vakantielezen - YouTube

Meer over Vakantielezen is terug te vinden op www.vakantie-lezen.nl 

Speurtocht in de bibliotheek

Er zijn schatten aangespoeld in de bibliotheek. Kun jij deze schatten vinden? Een speurtocht leidt je langs verschillende landen en verschillende soorten boeken. Verzamel jij alle letters? Dan ontvang je na afloop van de speurtocht een leuke prijs*. 

Tijdens heel de schoolvakantie (van 8 juli t/m 18 augustus) kun je meedoen met deze spannende speurtocht in de bibliotheek. 

Haal de kleurplaat!

In de bibliotheek kun je ook een gave kleurplaat* halen. Pak al je mooie kleurstiften erbij en ga aan de slag met jouw favoriete kleuren! 

* Zolang de voorraad strekt

Speurtocht in de bibliotheek

Meer verhalen & boekentips voor in de zomervakantie

Heb je alle verhalen gelezen? Supergoed! Onze collega's hebben speciaal voor jou nog meer boekentips verzameld. En er zijn online nog meer verhalen te ontdekken. Leuk om verder te lezen op vakantie! 

Bekijk alle boekentips
Meer verhalen & boekentips voor in de zomervakantie

Heb je een vraag over Vakantielezen?

Heb je een vraag of ben je op zoek naar meer informatie over Vakantielezen? Onderaan website van Vakantielezen vind je vragen en antwoorden over deze leuke actie. 

Veelgestelde vragen over Vakantielezen

Gratis lidmaatschap tot 18 jaar

Wist je dat je tot 18 jaar gratis lid kunt worden van de bibliotheek? Vraag snel jouw abonnement aan en begin meteen met lezen!
Word ook lid!
Gratis lidmaatschap tot 18 jaar