Ben jij de gastvrije publieksbegeleider voor schoolvoorstellingen die wij zoeken?

Een leuke vrijwilligersvacature in gemeente Geertruidenberg.

Ben jij de gastvrije publieksbegeleider voor schoolvoorstellingen die wij zoeken?

Heb jij plezier in het gastvrij ontvangen van theatergezelschappen, basisschoolleerlingen en leerkrachten in het theater en gym- en speelzalen op scholen? Kun je kleine problemen zelfstandig oplossen, stap je makkelijk op mensen af en geniet je van kinderen die kijken naar theater? Ben je bovendien een aantal dagen per jaar beschikbaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat houden de werkzaamheden in?

Theek 5 organiseert voor de basisscholen in Geertruidenberg en Drimmelen en samen met h19 in Oosterhout een cultuurmenu. In het Cultuurmenu maken kinderen van groep 1 t/m 8 kennis met professionele kunsten als theater, beeldende kunst en muziek. Elk jaar gaat elke leerling naar een voorstelling. De theater-, dans-, film en muziekvoorstellingen vinden plaats in de gymzaal op school, het theater of andere voorstellingslocatie. Vaak wordt een voorstellingen meerdere keren op 1 dag gespeeld op dezelfde locatie.  

Voor deze voorstellingen van het Cultuurmenu zijn we op zoek naar een publieksontvanger in de gemeente Geertruidenberg. In overleg kan de vrijwilliger ook ingezet worden bij voorstellingen in een andere gemeenten. Voorstellingen, locaties en roosters voor schooljaar 2022-2023 liggen al vast, in overleg kijken we wanneer en waar je aanwezig kunt zijn.

Als vrijwilliger ontvang je samen met de coördinator van het cultuurmenu of een andere vrijwilliger ’s ochtends het gezelschap, laat je zien waar de koffie en thee staat, heet de klassen welkom en helpt met placeren. Tijdens de voorstelling houdt je een oogje in het zeil, spreekt een eventuele storende leerling of begeleider aan en geniet je van de voorstelling. Je begeleidt een enkele leerling naar het toilet, peilt na de voorstelling de reacties van leerlingen, leerkrachten en bespreekt na met het gezelschap.

Wat krijg je er voor terug?

Een fijne werkomgeving in een informele sfeer en inspirerende omgeving. En natuurlijk het enthousiasme van kinderen die naar de voorstellingen komen kijken. We maken duidelijke afspraken en er is een goed vrijwilligersbeleid. Je ontvangt een gratis bibliotheekpas en maakt tegen gunstige voorwaarden gebruik van producten en diensten van Theek 5. 

Ben je geïnteresseerd?

Ben je nieuwsgierig en heb je interesse? Meer weten over de functie? Neem contact op met Marie-José Dirkse – Consulent Cultuureducatie, via (06) 489 879 63 of mail naar cultuurmenu@theek5.nl.

Reageer op deze vacature