Theek Away Loket

Door de landelijk aangescherpte maatregelen vanwege het coronavirus moet Theek 5 haar deuren sluiten. Ons Theek Away Loket is een tijdelijke reserveer- en afhaalservice die we aanbieden zo lang de bibliotheken gesloten moeten blijven. Via deze service kun je (per keer) maximaal vier boeken of andere materialen reserveren en afhalen op een afgesproken moment.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het Theek Away Loket?

 • Bel op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur naar onze klantenservice via (085) 744 10 52 en geef aan dat je graag gebruik wilt maken van de Theek Away
 • Houd je bibliotheekpasnummer en de boektitels die je wilt reserveren bij de hand. Je mag maximaal vier boeken per keer lenen.
 • Onze medewerker vult het reserveringsformulier met je in en spreekt een dag en tijdstip af wanneer jij je boeken en andere materialen op kunt halen. In principe kun je je reservering ophalen op de eerste ophaaldag na je reservering.
 • Zijn de titels die je wilt lenen niet meer beschikbaar in jouw bibliotheek? Dan zoeken we een vervangend boek voor je. Je kunt van tevoren de beschikbaarheid van een boek in jouw vestiging bekijken via onze online catalogus.
 • Kom op de afgesproken dag en tijd naar de bibliotheek en haal je bestelling op.
 • Je kunt boeken en andere materialen weer inleveren in de inleverbus of inleverbakken nabij de ingang. Dit kan alleen op het moment dat je je gereserveerde materialen komt ophalen.


Openingstijden Theek Away Loket

Bibliotheek Baarle

Woensdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

Bibliotheek Dongen

Dinsdag en donderdag van 10.00 tot 12.00 uur

Bibliotheek Gilze

Woensdag van 13.00 tot 16.00 uur

Bibliotheek Lage Zwaluwe

Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur

Bibliotheek Made

Dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur

Bibliotheek Oosterhout (centrum)

Maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur

Bibliotheek Raamsdonksveer

Dinsdag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur

Bibliotheek Rijen

Maandag en donderdag van 13.00 tot 16.00 uur

Bibliotheek Terheijden

Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur

Goed om te weten…

 • Het Theek Away Loket is beschikbaar voor alle leden van bibliotheek Theek 5. Ben je nog geen lid? Sluit dan hier een lidmaatschap af. Dit kan ook telefonisch via (085) 744 10 52 op werkdagen tussen 10.00 en 13.00 uur.
 • Als lid kun je onbeperkt gebruik maken van deze service.
 • Je kunt de materialen en boeken zelf uitkiezen of je kunt je laten verrassen. Geef dan tijdens je reservering je voorkeuren (voor genre, doelgroep etc) door.
 • Je kunt alleen boeken en andere materialen reserveren uit de collectie van de bibliotheek waar je jouw bestelling ophaalt. Er is momenteel geen transport tussen onze vestigingen.
 • We doen ons uiterste best om alles zo snel mogelijk voor je klaar te zetten. Kom op de afgesproken dag en tijd naar de bibliotheek en haal je bestelling af.
 • Terugbrengen van uitgeleende materialen hoeft niet zo lang de bibliotheken gesloten zijn. Je boeken en materialen zijn automatisch verlengd. Eventueel kun je je boeken weer inleveren bij het ophalen van een nieuwe bestelling.
   

Waar moet ik op letten?

 • Heb je klachten zoals hoesten, snotteren of koorts? Kom dan niet naar het Theek Away Loket.
 • Bij afhalen laten we bij het loket één klant per keer toe. Mocht er een rij zijn, ben je verplicht om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. We stellen het op prijs als je een mondkapje draagt. In de bibliotheek is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Neem a.u.b. een tas mee voor het ophalen van jouw materialen.
 • Deelname aan deze service is op eigen risico. Wij werken volgens de richtlijnen van het RIVM. Bibliotheek Theek 5 kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het verspreiden van het coronavirus.

Theek Away voor scholen en kinderopvang

Het is ook mogelijk voor basisscholen en kinderopvanginstellingen om gebruik te maken van ons Theek Away Loket. Aanvragen kun je doorgeven aan de consulent van jouw gemeente. Zij geeft je advies over de boeken en spreekt een datum met je af wanneer je de boeken op kunt komen halen.

Scholen en kinderopvang kunnen 10 boeken aanvragen.

Team Jeugd Theek 5
Baarle-Nassau/Hertog en Alphen Chaam, Liesbet van Gestel: l.vangestel@theek5.nl
Dongen en Geertruidenberg, Diana van Gorp: d.vangorp@theek5.nl
Drimmelen en Oosterhout, Margo van Breugel: m.vanbreugel@theek5.nl
Gilze en Rijen, Marjorie Dircksens: m.dircksens@theek5.nl
Oosterhout, Ans van Hooijdonk: a.vanhooijdonk@theek5.nl

Veelgestelde vragen

Hoe vaak kan ik van het Theek Away loket gebruik maken?

Je kunt onbeperkt gebruik maken van het Theek Away Loket. Binnen de normaal geldende voorwaarden voor het lenen van materialen die horen bij het type abonnement dat je hebt.

Kan ik boeken reserveren en ophalen in andere vestigingen dan mijn eigen vestiging?

Ja, dat is mogelijk. Je kunt echter maar bij één vestiging tegelijk boeken reserveren en ophalen.

Kan ik naast boeken ook tijdschriften en andere materialen reserveren?

Je kunt alle beschikbare materialen uit de collectie bestellen. Dat geldt dus ook voor kinderboeken, puzzels, tijdschriften, grootletterboeken etc.

Kan ik van de gehele collectie van Theek 5 gebruik maken?

Nee, je kunt alleen boeken en materialen reserveren die op dat moment bij jouw vestiging aanwezig zijn.

Kunnen jullie ook een pakket boeken voor mij samenstellen?

Als je het lastig vindt om titels op voorhand te reserveren, kunnen onze medewerkers een pakket voor jou samenstellen. Geef in het telefoongesprek dan wel aan naar welk genre jouw voorkeur uitgaat.

Mag ik ook reserveringen van andere mensen ophalen?

Ja, dat mag, mits op eigen risico.

Tot wanneer kan ik gebruik maken van deze service?

Wij bieden deze service voorlopig aan zolang de bibliotheek gesloten moet blijven en deze service uitgevoerd kan worden binnen de richtlijnen van het RIVM en met toestemming van de lokale autoriteiten.

Richtlijnen en overige vragen

Worden de RIVM richtlijnen gevolgd?

Jazeker. Bij het ophalen van de boeken mag maar één persoon tegelijk naar binnen. Bij het wachten op je reservering dient je 1,5 meter afstand te behouden en verzoeken wij je een mondkapje te dragen. Daarnaast hanteren wij ook voor onze medewerkers het RIVM protocol.

Is er fysiek contact tussen mij en de bibliotheekmedewerkers?

De materialen zijn door onze medewerkers reeds op je pas gezet. Er is verder geen fysiek contact tussen de medewerkers en jou.

Ik heb vragen over e-books, luisterboeken en apps zoals Iguana bibliotheek

Je kunt je vragen mailen naar c.bellaard@theek5.nl.