Scoor een boek!

Scoren kun je overal! Met die gedachte voeren Theek 5, de Nieuwe Veste en voetbalclub NAC een uniek leesprogramma uit: Scoor een Boek!

Scoor een boek!

Campagne Scoor een Boek!

Op 29 januari 2019 werd het startschot gegeven voor het project Scoor een boek. De leesmotivatie en leesplezier bij leerlingen van groep 5 en 6 wordt hierbij gestimuleerd door de kracht en rolmodelfunctie van profvoetballer Gianluca Nijholt. Als het leesplezier toeneemt, vergroten kinderen namelijk hun kansen op een succesvolle taalontwikkeling en toekomst. En wie wil dat nu niet? 

Basisopstelling

De groepen die meedoen aan het project worden gemotiveerd zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas. Hiervoor ontvangen ze van Theek 5 een leuke en afwisselende collectie boeken. In de groepen wordt er gesproken over de gelezen boeken, wordt er een Basisopstelling van de 11 mooiste boeken gemaakt en worden er leestips met elkaar gedeeld. Per gelezen boek wordt er bovendien een sticker geplakt waarmee straks de einstand bepaald wordt. De leerlingen worden via videoboodschappen en andere leuke materialen aangemoedigd door voetbalspeler Gianluca Nijholt van NAC. De meeste leerlingen vinden het leuk, en vinden de boeken superleuk.

Eindscore