Over de Boekenweek

Sinds 1932 is de Boekenweek hét jaarlijkse feest van het boek dat gevierd wordt in en met boekhandels, uitgeverijen, auteurs, bibliotheken en de media. De Boekenweek is ontstaan om zoveel mogelijk mensen te inspireren nieuwe boeken te ontdekken. Het is het mooiste en grootste jaarlijkse boekenfeest van Nederland, waarbij we de liefde voor het boek vieren. Het doel en het belang van de Boekenweek staat, na al die jaren, nog steeds als een huis.

Tijdens de Boekenweek inspireren we lezers met boekentips en activiteiten in de bibliotheek en bij de boekhandel. De 89e editie van de Boekenweek vindt plaats van zaterdag 16 tot en met 24 maart 2024 en heeft als thema 'Bij ons in de familie'. 

 

Meer over de Boekenweek

Boekenweekgeschenk

Het Boekenweekgeschenk Gezinsverpakking werd dit jaar geschreven door de grootste schrijversfamilie van Nederland: de familie Chabot.

Van 16 tot en met 24 maart 2024 krijg je Gezinsverpakking cadeau van je boekhandel bij aankoop van boeken ter waarde van minimaal € 15.

 Naast het Boekenweekgeschenk is een thema-uitgave met gedichten over families samengesteld en geschreven door Bart Chabot. De bundel is voor € 5 te koop in de boekhandel.

Boekenweekgeschenk