Tips voor de leukste films en series gebaseerd op boeken

Tips voor de leukste films en series gebaseerd op boeken

De leukste Netflix films en series om te binge-kijken deze kerstvakantie, gebaseerd op boeken

Heb jij voor je gevoel heel Netflix al gezien? Of ben je op zoek naar leuke nieuwe series of films om deze kerstvakantie mee te vullen? Wellicht is één van deze titels, gebaseerd op populaire boeken, wat voor jou. Veel kijkplezier!

Fantasy

Shadow & Bone is een fantasyserie gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo. Duistere krachten spannen samen tegen wees en kaartenmaker Alina Starkov, maar zij laat een kracht vrij die het lot van haar door oorlog getroffen wereld kan veranderen.
The Shannara Chronicles is een serie gebaseerd op The Sword of Shannara trilogie van Terry Brooks. Na de vernietiging van de beschaving worden drie jonge helden de laatste hoop van de aarde als een demonenleger de planeet bedreigt.
The Witcher, gebaseerd op de boekenserie van Andrzej Sapkowksi, gaat over de gemuteerde monsterjager Geralt van Rivia die op weg is naar zijn bestemming in een onstuimige wereld waar mensen vaak slechter zijn dan monsters.

Romantisch

Outlander is een meeslepend, romantisch verhaal over twee geliefden die gescheiden zijn door de tijd. Gebaseerd op de fantasyromans van Diana Gabaldon.
Chesapeake Shores, gebaseerd op de boeken van Sherryl Woods, gaat over een succesvolle carrièrevrouw en alleenstaande moeder die terugkeert naar het kleine plaatsje in Maryland dat haar vader heeft gesticht.
Chocolat is een romantische film gebaseerd op het gelijknamige boek van Joanne Harris over een alleenstaande moeder en haar jonge dochter die verhuizen naar een klein Frans dorpje en daar een ongewone chocoladewinkel beginnen op het hoogtepunt van de vastentijd.

Thriller

Spoorloos, naar het boek van Harlan Coben, gaat over een man die twee van zijn naasten verliest. Tien jaar later stuit hij opnieuw op een duizelingwekkend mysterie als zijn vriendin verdwijnt.
Lost girls is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Robert Kolker en gaat over een moeder die haar vermiste dochter probeert te vinden. Ze vecht voor de waarheid en helpt een reeks onopgeloste moorden op te helderen.
Hold the dark, naar het boek van William Giraldi, gaat over een jongen die gedood zou zijn door wolven. Een natuurkenner gaat in de ijzige winter van Alaska naar hem op zoek, maar raakt verwikkeld in een huiveringwekkend mysterie.

Voor kinderen

Sjakie en de chocoladefabriek, naar het boek van Roald Dahl, gaat over Sjakie die één van de gelukkige kinderen is met een gouden wikkel en de chocoladefabriek van Willy Wonka mag bezoeken.
Dolfje Weerwolfje gaat over een jongetje die op zijn zevende veranderd in een pluizig dier: een wolfje. Hij probeert koste wat het kost zijn geheim te bewaren. Maar lukt hem dat? Naar de boeken van Paul van Loon.
Matilda, gebaseerd op het gelijknamige boek van Roald Dahl, is een film over een meisje met speciale krachten die ze gebruikt om haar pestkoppen te weren.