Literatuurcursussen bij Theek 5

Ontdek dit najaar de Nederlandse literatuur met literatuurcursussen bij Theek 5. Doe inspiratie op met oud-docent en literatuurdeskundige Jan Schippers.

Literatuurcursussen bij Theek 5

Voor de literatuurliefhebbers onder ons is er keuze uit een instapcursus en een verdiepende cursus die nog meer diepgang geeft.

 

Lees en leer je mee?  

De cursussen bestaan uit 8 lessen van 2 uur en kosten € 95, inclusief naslagwerk, cursusmateriaal en koffie/thee. De cursus gaat door als er op 4 september minimaal 8 deelnemers zich hebben ingeschreven. Schrijf je dus op tijd in! 

 

Instapcursus: 
Boeken Proeven  

Wat heeft Louis Couperus, De binocle met de evolutietheorie van Darwin te maken? En wat voor spel speelt W.F. Hermans in zijn verhaal Homme’s hoest met antieke Griekse tragedies? Bekend met Elvis Peeters’ Dinsdag? Is dat literatuur of lectuur? En De eetclub van Saskia Noort? Kijk door de teksten heen naar de cultuur van de tijd en je leest voortaan anders. Beter? Welnee, gewoon anders. Na deze cursus zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn!  

In deze cursus worden de volgende boeken besproken:

  • W.F. Hermans, Homme’s hoest
  • J. Presser, De nacht der Girondijnen
  • J. Wolkers, Een roos van vlees
  • Elvis Peeters, Dinsdag
  • L. Couperus, De binocle
  • Hafid Bouazza, Paravion
  • Vasalis, Parken en woestijnen
  • Saskia Noort, De eetclub 

 Je leest eerst thuis de boeken en in de lessen gaan we ermee aan de slag. De werken zijn divers, hebben een gevarieerd genre en lezen makkelijk. Ervaar hoe we via deze boeken een idee van de verscheidenheid van literatuur als cultuuruiting krijgen.

 

Waar en wanneer?

De instapcursus in Oosterhout vindt plaats bij Theek 5 Oosterhout op woensdagmiddagen vanaf 13 september, van 13.15 tot 15.15 uur.

Meer informatie en inschrijven voor de instapcursus in Oosterhout

De instapcursus in Dongen vindt plaats bij Theek 5 Dongen op donderdagochtenden vanaf 14 september, van 10.15 tot 12.15 uur.

Meer informatie en inschrijven voor de instapcursus in Dongen

Verdiepende vervolgcursus: 
Lezen door de tijd heen 

Wie al veel boeken, literatuur en proza heeft verslonden of wie via de instapcursus kennis heeft gemaakt met ‘het betere boek’ en méér wil, kan terecht bij de vervolg cursus in Oosterhout. We duiken in de literatuurgeschiedenis en daarnaast zal er speciale aandacht zijn voor poëzie en rijm. In deze cursus passeren boeken de revue zoals: “Het lied van de dromedaris en ooievaar” en de “De gasfitter”. 

Waar en wanneer?

De vervolgcursus vindt plaats in Oosterhout op woensdagochtenden vanaf 13 september, van 10.15 tot 12.15 uur.

Meer informatie en inschrijven voor de vervolgcursus in Oosterhout