Juni BoekStartmaand:
Heb jij jouw gratis koffertje al opgehaald?

De maand juni staat in het teken van BoekStart. Ontdek hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. In onze vestigingen en online is van alles te beleven voor jou en je baby.

2536

Het gratis oranje koffertje met 2 gratis boekjes

Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een speciale waardebon voor het BoekStartkoffertje. Ga met deze bon naar de Bibliotheek bij jou in de buurt, maak je baby lid en ontvang het gratis BoekStartkoffertje. Je ontvangt deze maand ook nog een gratis slabbetje.

Bezoek hierna de BoekStarthoek en bekijk welke leuke, nieuwe boekjes jij en je baby kunnen ontdekken!

2545

Heb je geen waardebon (meer)?

Geen brief ontvangen? Of heb je je waardebon niet meer? Geen probleem. Kom alsnog naar de bibliotheek en vraag ernaar. Of download de waardebon via de onderstaande button.

Download de waardebon

Waarom voorlezen?

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen of een verhaaltje vertellen. Als je dit doet, versterkt dat jouw band met je kind. Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen. Baby’s en dreumesen genieten van voorlezen en het is goed voor de taalontwikkeling.

Waarom voorlezen?
Laura Van Bouchout
Hey baby, kijk! [Boekstart]

BoekStart Babyboekje van het Jaar

“Hey Baby, Kijk!”, een knuffelboek van Laura van Bouchout en Evan Mouton, is een fijn eerste boek.

De ogen van je kleintje ontwikkelen zich razendsnel. Als hij net geboren is, ziet hij de wereld als een zwart-wit film. Van dichtbij ziet hij scherp. Alles wat verder weg is niet. Ook is hij gek op patronen.

Dit babyboekje van het jaar staat centraal in de BoekStart­activiteiten in onze bibliotheken.

Meer informatie en reserveren

E-magazine 
‘BoekStart voor jou!’

De nieuwe BoekStart voor jou! is uit, nummer 37, met boeken- en voorleestips, taalspelletjes, lekker aan de slag met Eén voor jou, twee voor mij, en WIN onze boekentips met je voorleesfoto!

Lees het digitale magazine
2547

Leuke BoekStart boekentips

Fijne prentenboeken om voor te lezen

Fijne prentenboeken om voor te lezen

Met lekker voorlezen begint een leven lang leesplezier. Maar welk boek kies je? Onze collega's hebben een paar prentenboeken voor je op een rij gezet.