Interview Paul Adels in Lees Lezer Leest!

In deze editie van Lees Lezer Leest! – Breek de bubbel, wordt onze onze directeur-bestuurder Paul Adels geïnterviewd. 

 

Interview Paul Adels in Lees Lezer Leest!

Lees Lezer Leest! is het online magazine over lezen, leesbevordering en leesmotivatie. Lees hoe onze directeur-bestuurder Paul Adels vertelt over de ervaringen en verbindende rol als lokale bibliotheekorganisatie om diversiteit en inclusie in gemeentelijk beleid toe te passen.

Diversiteit en inclusie

Theek 5 is actief in acht gemeenten. Er is dus niet één gemeenschappelijk beleid voor diversiteit en inclusie, elke gemeente heeft eigen focuspunten.

“Diversiteit is de tastbare kant van hoe je bent samengesteld: etnische afkomst, geloof, seksualiteit, politieke voorkeur. Inclusiviteit gaat erom dat je wil dat de ander zich welkom voelt, ongeacht die diversiteit aan aspecten”, vertelt Paul onder andere. “Niemand zal het ermee oneens zijn dat een bibliotheek toegankelijk moet zijn voor iedereen. Maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt? Daar zijn we steeds meer mee bezig.”

Lees het gehele artikel ‘De bibliotheek is een verbindende factor’

Cubiss

Cubiss vervult als provinciale ondersteuningsinstelling in Noord-Brabant en Limburg een brugfunctie tussen landelijk beleid en individuele lokale bibliotheken. Het online magazine Lees Lezer Leest! van Cubiss bevat verdiepende artikelen, praktijkverhalen en inspirerende tips over o.a. hoe kinder- en jeugdliteratuur kan helpen om te praten over diversiteit. En waarom het belangrijk is om af en toe uit je eigen bubbel te breken.