Bekendmaking genomineerden Cultuurprijs Oosterhout

Op 12 mei 2024 worden de Cultuurprijs én de Stimuleringsprijs uitgereikt in Stadstuin De Schelp in Oosterhout. Lees alvast wie er genomineerd zijn voor de Stimuleringsprijs en kom naar de uitreiking!

Bekendmaking genomineerden Cultuurprijs Oosterhout

De Cultuurprijs én Stimuleringsprijs worden uitgereikt door de Wethouder Willem-Jan van der Zanden en Theo Peeters, voorzitter van de Cultuurprijs Oosterhout, in Stadstuin De Schelp in Oosterhout. 

Genomineerden Cultuurprijs

De Cultuurprijs, waarin sprake is van een oeuvre, kent dit jaar maar liefst 4 genomineerden! De namen van deze genomineerden blijven nog even geheim en op 12 mei wordt de winnaar van de Cultuurprijs bekendgemaakt. 

Genomineerden Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs is voor het erkennen en stimuleren van cultureel talent. Er zijn 3 genomineerden voor de Stimuleringsprijs:

Stichting de Verweesde Toren, een initiatief (in 2021) van zes enthousiaste Oosterhouters heeft als doel zich in te spannen voor het behoud van het culturele erfgoed in de gemeente Oosterhout waaronder met name de ruïne van de Slotbosse Toren, een deel van het voormalig kasteel “Huis ten Strijen”. De Slotbosse Toren is uniek, behoort tot de drie topmonumenten van Oosterhout.  De stichting heeft een ambitieus activiteitenprogramma en wil midden in de Oosterhoutse samenleving staan.

Thomas Vink, jarenlang lid geweest van de Raad van 11 en zeer betrokken bij de organisatie van het Kindercarnaval, met name bij de optocht. Hij is het creatieve brein achter tal van ideeën om het Kindercarnaval verder te stimuleren. De culturele waarde van carnaval doorgeven aan de volgende generaties is een belangrijke doelstelling van Thomas Vink. Door middel van oa. diverse schoolprojecten, tv programma’s met bijpassende activiteiten en Kaai Online worden de kinderen (4-12 jaar) bereikt en geënthousiasmeerd. 

Theater De Schelleboom / Project Aardewerk van Oosterhout zomer 2025, dit verhaal is onderdeel van de historische en huidige identiteit van Oosterhout. Verhalen van het rijke verleden worden in het theater op een creatieve, innovatieve en begrijpelijke manier tot leven gebracht, interactief. Het Theater wil hiermee Oosterhout op de kaart zetten en bijdragen aan de historische en huidige identiteit van Oosterhout, aan de innovatieve aantrekkelijkheid van Brabant en het ambachtelijk verleden van Nederland.

Noot: Jurylid Joost de Jongh van Theater de Schelleboom heeft niet deelgenomen aan de beraadslagingen en stemming bij dit onderdeel.

Uitreiking Cultuurprijs 12 mei 2024

Op zondag 12 mei om 15.00 uur wordt in Stadstuin De Schelp het Culturele zomerseizoen feestelijk geopend met een mooi programma. De uitreiking van de Cultuurprijs is aansluitend om 16.00 uur. Toegang is gratis.