Dongen Doet Mee en gratis busabonnement

Hulp nodig bij de aanvraag?
Kom naar de bieb!

Voor inwoners uit Dongen die minder te besteden hebben is er de regeling 'Dongen Doet Mee'. Als je inkomen en dat van je partner lager is dan 120% van het sociaal minimum en je vermogen niet hoger is dan toegestaan heb je recht op deze regeling. 
 

‘Dongen Doet Mee’-regeling

Met ‘Dongen Doet Mee’ kunnen jij, je partner en je thuiswonende kinderen tot en met 17 jaar een budget krijgen voor allerlei activiteiten: een cursus volgen, sporten, lid worden van de bibliotheek, een bezoek brengen aan het theater of bijvoorbeeld een kinderfeestje vieren op locatie. Iedereen in het gezin krijgt een eigen budget. Als de activiteit meer kost dan het budget, leg je de rest zelf bij. En als de activiteit minder kost, dan kun je de rest voor een andere activiteit gebruiken.

Iedereen die recht heeft op de ‘Dongen Doet Mee’-regeling krijgt naast het zelf te besteden budget ook een gratis busabonnement: de Meedoen Pas. Hiermee kun je op bepaalde buslijnen op bepaalde tijden gratis reizen.

Wil je meer informatie over ‘Dongen Doet Mee’ en de voorwaarden: neem dan contact op met de gemeente Dongen of loop binnen bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Theek 5.

Let op: studenten van 18 jaar of ouder die recht hebben op studiefinanciering kunnen geen gebruik maken van ‘Dongen Doet Mee’.
 

Kom langs bij het spreekuur Informatiepunt Digitale Overheid

Ook als je hulp nodig hebt bij het invullen van het digitale aanvraagformulier kun je naar de bieb komen. Het spreekuur Digitale Overheid is elke donderdag van 10:00 tot 12:00 uur in de bibliotheek in Dongen. Je kunt gewoon binnenlopen, een afspraak maken is niet nodig. Ook voor andere vragen over de Digitale Overheid kun je bij ons terecht.

Meer informatie

Hoe vraag ik zorgtoeslag aan?

Kom voor deze en andere vragen naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek. We geven je informatie of verwijzen je door naar iemand die je verder helpt.
Je bent van harte welkom. Het is gratis, ook als je geen lid bent. Meer informatie
Hoe vraag ik zorgtoeslag aan?