Doneren aan de bieb

De bibliotheek helpt mensen om zich te blijven ontwikkelen, zodat iedereen kan meedoen aan de samenleving. Mede dankzij jouw steun kunnen wij dit ook blijven doen. Steun jij ons werk? Lees dan vooral verder.

Doneren aan de bieb

Vraag je iemand om drie woorden op te noemen die hij of zij met ‘bibliotheek’ associeert, dan zal ‘boeken’ daar waarschijnlijk bij zitten. De bieb is van oudsher de plek waar je heen gaat om een boek te halen, of om in alle rust een uurtje te lezen, omringd door paperbacks, hardcovers, kranten en nog veel meer met letters.

Waarschijnlijk hoeven we je niet te vertellen dat de bibliotheek tegenwoordig een veel bredere functie heeft. In de bieb organiseren wij, Theek 5, volop cursussen, lezingen, bijeenkomsten, voorleesmiddagen voor de kleintjes en nog veel meer. In de bibliotheek bruist het van de laagdrempelige activiteiten. Kijk maar eens op de agenda. We oefenen de Nederlandse taal met Oekraïners, leren senioren wijzer in WhatsApp te worden en laten peuters en kleuters genieten van de mooiste, interactieve verhalen. En dat is nog maar een fractie van wat we allemaal doen.

De bibliotheek is voor iedereen

In de bibliotheek is iedereen welkom. Wie je ook bent - jong, oud, rijk, arm, met of zonder beperking, ongeacht opleidingsniveau -, de deuren van de bieb staan voor je open. Precies daarom vindt Theek 5 het belangrijk dat alle inwoners van de gemeenten Oosterhout, Gilze en Rijen, Geertruidenberg, Drimmelen, Dongen, Baarle-Nassau/-Hertog, en Alphen-Chaam zich thuis voelen in hun bibliotheek.

Dat blijft ook zo en we blijven volop activiteiten organiseren. Niet op de eerste plaats voor onszelf, hoewel we er veel energie van krijgen. Maar vooral voor anderen. We zien het als onze bijdrage aan de maatschappij om activiteiten te organiseren waarmee we mensen informeren, helpen, onderwijzen, vermaken en/of samenbrengen. 

De bibliotheek is voor iedereen

Om de kosten hiervan te dragen, krijgt Theek 5 geld van jouw gemeente. Maar we zouden graag nog meer doen. Bijvoorbeeld een ruimere collectie (anderstalige) boeken en materialen en extra activiteiten. Deze extra's willen we graag gratis blijven aanbieden, zodat iedereen er gebruik van kan maken. Daarom doen we deze oproep.

Help jij ons hiermee?

De bibliotheek helpt mensen om zich te blijven ontwikkelen. Zodat iedereen kan meedoen aan de samenleving. Mede dankzij jouw steun kunnen wij dit ook blijven doen. 

Steun jij ons werk? Dat kan op verschillende manieren:

1652

Lidmaatschap

Word lid van bibliotheek Theek 5. Ben je zelf al lid? Doe dan een vriend, collega, familielid, goede buur of andere bekende een bibliotheekabonnement cadeau.

Word lid

Lidmaatschap

Je kunt een éénmalige donatie doen. Bijvoorbeeld een gift van 3, 5, of 10 euro, maar voel je vrij om zelf een bedrag in te vullen dat je kunt missen; alles is meer dan welkom! Kun je of wil je niets missen? Even goede vrienden natuurlijk. Doneren kan via bankrekening NL69 RABO 0115688676 ten name van Stichting Theek 5, onder vermelding van ‘donatie’ of doneer via iDeal. 

Doneer via iDeal

Word vrijwilliger

Je kunt natuurlijk ook zelf je steentje bijdragen door vrijwilliger te worden bij Theek 5. Hiervoor ontvang je onder andere een gratis abonnement.

Bekijk de vacatures

Word vrijwilliger

Is bibliotheek Theek 5 voor jou heel waardevol? Dan is het ook een mogelijkheid om de bibliotheek aan te wijzen voor een deel van je nalatenschap.

Lees meer

Dankzij jouw bijdrage blijft de bieb van en voor ons allemaal. Bedankt!

Fiscaal

Als maatschappelijke instelling heeft Bibliotheek Theek 5 de culturele ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Wanneer je doneert aan de bieb, is deze gift onder voorwaarden aftrekbaar van je jaarlijkse belastingen. Daarnaast hoeven wij op basis van deze ANBI-status geen erfbelasting of schenkbelasting te betalen.