3009

Oproep aan verhalenvertellers

De bibliotheek organiseert een schrijfwedstrijd met als thema 'Bij ons in de familie'. Deel je verhaal en maak kans op de publicatie van jouw verhaal, plus een abonnement op de bibliotheek. Laat je talent schitteren en doe mee!

Verhalenvertellers

Dit jaar vieren we de Boekenweek met het thema "Bij ons in de familie". We nodigen je uit om jouw familieverhalen te delen en mee te dingen naar mooie prijzen. Of het nu gaat om een grappige anekdote, een speciale herinnering of een spannend familiegeheim, fictie of non-fictie, we willen het allemaal horen! Laat je verbeelding de vrije loop en neem ons mee op reis!

Hoe doe je mee?

Schrijf een eigen verhaal van maximaal 500 woorden in het thema ‘Bij ons in de familie’. Stuur deze in via onderstaand formulier. Tot en met 31 maart kun je je verhaal insturen. 

De verhalen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit Jan Schippers, Marjolijn Schuurmans en Laila Maachi.  Jan Schippers geeft al jaren literatuurlessen bij Theek 5. Hij studeerde Nederlands in Utrecht en kunstgeschiedenis in Leiden. Aan het St-Oelbert gymnasium in Oosterhout gaf hij lang les, onder andere in ‘Schrijven’. Hij doceert aan de Oosterhout Academie ‘Cultuur’, waarbij hij aandacht besteedt aan getalenteerde Oosterhoutse schrijftalenten. Voor uitgeverij Malmberg schreef hij vier boeken. Marjolijn Schuurmans is regiomanager bij Theek 5, qua lezen een alleseter! Laila Maach is een oud-collega van Theek 5, nu docente Nederlands op het Mgr. Frencken College en een echte boekenwurm! De jury kiest de uiteindelijke winnaar, die persoonlijk wordt geïnformeerd. De auteur wint een Schatrijk-jaarabonnement van bibliotheek Theek 5. Daarnaast wordt het verhaal getoond in de bibliotheekvestigingen en gepubliceerd in de communicatiekanalen van de bibliotheek. 

Kortom, heb jij schrijftalent en een goed verhaal? Doe mee en maak kans op deze mooie prijzen!

Wedstrijdvoorwaarden

  • Jouw inzending gaat over het thema van de Boekenweek 2024: ‘Bij ons in de familie’.
  • Jouw inzending bevat maximaal 500 woorden.
  • Stuur jouw inzending voor 31 maart 2024 via onderstaand formulier.
  • De winnaar wint publicatie van het verhaal in onze communicatiekanalen en een Schatrijk- Theek5-abonnement voor 1 jaar (of een bestaand abonnement wordt omgezet in een gratis jaarabonnement).
  • Prijsuitreiking medio mei
  • De verhalen worden eigendom van Theek 5.