Webinar Erna Charbon: Klassieke mythologie

De verhalen over de Griekse en Romeinse goden hebben ook tegenwoordig niets aan actualiteit ingeleverd en vormen nog altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie voor bijvoorbeeld schrijvers en filmmakers.
Webinar Erna Charbon: Klassieke mythologie

Webinar Erna Charbon: Klassieke mythologie

De verhalen over de Griekse en Romeinse goden hebben ook tegenwoordig niets aan actualiteit ingeleverd en vormen nog altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie voor bijvoorbeeld schrijvers en filmmakers. Kunstenaars hebben zich eeuwenlang laten inspireren door klassieke verhalen waarmee men even vertrouwd was als wij met onze huidige televisiesoaps. De op het doek vastgelegde drama's zijn dikwijls net zo spannend en aangrijpend als hun eigentijdse tegenhangers. Maar voor velen onder ons zijn deze verhalen helaas slechts vage herinneringen of zelfs een compleet mysterie. Het kan dan ook geen kwaad de kennis over de klassieke mythen eens op te vijzelen.

Smeuïge verhalen appelleren aan grote thema's en aan gevoelens die van alle tijden zijn. De Olympische goden hebben menselijke trekken, met hun gebreken en kwaliteiten; de tragische helden gaan ten onder aan liefde en bedrog, gaan op avontuur, en voeren oorlog als personages uit de beste hedendaagse literatuur.

Erna Charbon-van Heck
Erna Charbon-van Heck is al heel wat jaren bezig met kunst. Als kunsthistorica/docent kunstgeschiedenis is zij gespecialiseerd in het ontwikkelen en geven van cursussen, lezingen, museumexcursies en rondleidingen. Tijdens haar studie in Utrecht specialiseerde zij zich in de Symboliek van de 17e eeuw, maar in de loop der jaren heeft zij zich tevens verdiept in diverse andere kunsthistorische periodes en onderwerpen. Sinds 2003 werkt zij in het Van Abbemuseum als rondleidster/cicerone.

Eerdere reacties op haar webinars
"Buitengewoon goede presentatie."

"Top! Interessant, smaakt naar meer!"

"Zeer goed opgebouwd en levendig verteld."

"Uitstekend. Prettig gepresenteerd, goede voorbeelden."

Aanmelden
Wij organiseren deze activiteit in samenwerking met Bibliotheek Eindhoven. Aanmelden doe je hier

Kosten
Niet-leden: € 7,50
Leden: € 6,00