Thema-avond Slechthorendheid & (vrijwilligers)werk & zelfredzaamheid
Ben jij ook benieuwd wat er nieuw is op het gebied van slechthorendheid? Wat bestaat er nog meer naast je hoortoestellen? Of ben je benieuwd naar mogelijkheden waardoor spraakverstaan minder energie kost? Wil jij voluit leven met slechthorendheid, thuis én op het werk? Of bij een (vrijwilligers)vergadering?Thema-avond Slechthorendheid & (vrijwilligers)werk & zelfredzaamheid
Met een hoortoestel ben je al een heel eind op de goede weg naar meer hoorplezier. Maar soms heb je net nog ietsje meer nodig om in gezelschap goed te horen of televisieprogramma’s te kunnen verstaan. Of heb je andere hoorhulpmiddelen als bijvoorbeeld een alarmeringssysteem of wekker nodig? Daar zijn veel mogelijkheden voor, maar welke is nou juist voor jou geschikt?
Om je hierover te informeren hebben Stichting Hoormij en Theek5 de handen in elkaar geslagen en hebben we 3 sprekers uitgenodigd om hun expertise aan ons over te brengen.
Hoorspecialist Dominique legt graag uit dat het echt tussen je oren zit. Er komt zoveel bij kijken voordat je ook daadwerkelijk met elkaar kunt communiceren.
Waarnemen/Horen/Verstaan/Begrijpen.
Verminderd horen is dan ook lastig uit te leggen als je het zelf niet zo ervaart. Vaak merken de mensen om je heen het eerder op, omdat ze dan moeten herhalen of dat ze geregeld een verkeerd antwoord terug krijgen.
Graag vertel ik wat je van een audicien en hoortoestellen mag verwachten.
Een hoortoestel is een mooi begin, maar je hebt een audiologische gids nodig om het plaatje compleet te maken.
Phonak licht hun assortiment aan accessoires (solo-apparatuur) toe.
Phonak heeft een assortiment aan accessoires bedoeld om uw gehoor in bepaalde situaties te verbeteren. Zoals een TV-connector, een partnermicrofoon en de Roger™ draadloze hoortoestelmicrofoons. Roger geeft mensen met hoortoestellen én cochleaire implantaten die extra hoorprestaties die ze nodig hebben om meer van het leven te genieten.
Hoorcoach en communicatietrainer Anke Heij legt uit hoe ze bereikte dat haar werk en leven mét gehoorverlies nu minder energie kost. ‘Met de juiste hulpmiddelen kan ik weer uit eten met mijn lief of een vriendin, terwijl ik ze makkelijker versta. Mijn werk is ontspannener geworden, doordat ik minder hard hoef te werken om te horen wat gezegd wordt.’ Daarnaast is er zoveel meer dan hoortechniek. Ze vertelt hoe je slim om kunt gaan met je gehoorverlies. Zodat je vol zelfvertrouwen mee kunt doen, zonder je te verliezen in vermoeiende situaties.
Er zal een schijftolk aanwezig zijn om live-ondertiteling te verzorgen.
Heb je liever ringleiding? Mail dan naar breda@stichtinghoormij.nl