Schrijfworkshop Flessenpost - Raamsdonksveer

Tijdens deze schrijfworkshop ga je op een creatieve manier aan de slag met taal en met dat wat jóu bezighoudt. Je eindigt met een brief in een fles die een plekje krijgt bij Op Drift. De workshop wordt verzorgd door schrijfster Sietske Mol, een van de makers van Op Drift.
Schrijfworkshop Flessenpost - Raamsdonksveer

Schrijfworkshop Flessenpost - Raamsdonksveer

Wat vind jij: wat moet wis en waarachtig blijven? Wat zie jij niet graag verdwijnen? Welke plek of welk uitzicht, welk dier of welke boom, welke bloem of welk seizoen? Wat maakt het zo bijzonder, wat betekent het voor jou en wat als het er op een dag niet meer zou zijn?

Wie een brief schrijft, verandert de wereld. Dat is de boodschap van Flessenpost, een verhaal- en schrijfproject voor iedereen die zich bekommert om de planeet, postbodes en andere onmisbare schepsels. Flessenpost maakt deel uit van de expositie ‘Op Drift’ in de Geertruidskerk en maakt nu een zomers uitstapje naar de bibliotheek. Tijdens deze schrijfworkshop ga je op een creatieve manier aan de slag met taal en met dat wat jóu bezighoudt. Je eindigt met een brief in een fles die een plekje krijgt bij Op Drift. Iedereen van 12 tot 112 jaar die van creatief schrijven houdt, of het eens wil uitproberen, kan meedoen. De workshop wordt verzorgd door schrijfster Sietske Mol, een van de makers van Op Drift.

Flessenpost
Flessenpost is tot en met 21 augustus 2022 te zien en beleven in de Geertruidskerk. Wie ‘Op Drift’ bezoekt, maakt daar kennis met postbode Pieter. Hij is gevlucht naar de kerktoren, overtuigd dat binnen afzienbare tijd het hele land onder water zal staan. De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt, de Biesbosch wordt er ook niet droger op en Geertruidenberg heeft al vaker te maken gehad met stormvloed. Maar hoog en droog mist Pieter de praatjes en de post. Dus schrijft hij op een ochtend zijn zorgen op in een brief, stopt hem in een lege melkfles en stuurt hem de wereld in. Lisa van 10 vindt de flessenpost. Ze deelt Pieters bezorgdheid om het veranderen van ons klimaat, maar niet zijn treurnis. ‘In plaats van zelf ook te verdwijnen, kun je beter bedenken: wat moet wis en waarachtig blijven?’ schrijft ze terug.

Brief
Tijdens deze workshop vang je jouw verwondering, bezorgdheid, boosheid of betrokkenheid in taal en schrijf je een brief aan wie het maar lezen wil. Je doet automatisch mee met de Flessenpost schrijfwedstrijd. Wie weet win jij met jouw brief een boottocht door Nationaal Park De Biesbosch (1e prijs), een boekenbon (2e prijs) of een mooie miniatuur van de Geertruidskerk (3e prijs)!

Deelname is gratis
Meer weten of heb je nog vragen? Stuur een mail naar Sietske Mol: sietske@meisjeopzee.nl