Schrijf je blij!

Vind jij het heerlijk om een dagboek bij te houden? Of schrijf je verhalen waar je jouw fantasie en enthousiasme kwijt kunt? Dan hebben wij iets heel tofs speciaal voor jou! Tijdens de 'Schrijf je blij!' sessies ga je aan de slag met je eigen verhaal en bundelen jouw verhalen in een boek.
Schrijf je blij!

Schrijf je blij!

Schrijven doen we allemaal. Maar ben jij nou iemand die het heerlijk vindt om een dagboek bij te houden? Of verhalen schrijft waarin je je fantasie en enthousiasme kwijt kunt? Dan hebben wij iets heel tofs speciaal voor jou!

Vanaf 1 juni begeleidt Joyce Kuijpers (schrijfster van een kinderboek én kindercoach) een serie 'Schrijf je blij' sessies. Je gaat aan de slag met je eigen verhaal en ervaart hoe je door te schrijven kunt ontspannen en jezelf beter leert kennen. Daarnaast leer je hoe je jouw verhaal ‘opbouwt’. Leerzaam, maar vooral erg leuk om te doen!

Als kers op de taart bundelen we alle verhalen in een echt boek en houden we een afsluitende voorleessessie voor al jouw familie en vrienden!

Data

Data: woensdagmiddag 1 juni | 8 juni | 15 juni | 22 juni | 29 juni | 13 juli

Tijdstip: van 15.30 uur tot 16.30 uur

Voor wie: kids van 8 t/m 12 jaar die zin hebben om te schrijven. Je hoeft niet goed te kunnen schrijven. Als je je fantasie en een hoop enthousiasme meeneemt, komt het helemaal goed! Minimaal 4 deelnemers, maximaal 6 deelnemers.

Details

Sessie 1
We starten deze 'Schrijf je blij' sessie natuurlijk met een kennismaking. We gaan op zoek naar antwoorden om te ontdekken wat schrijven voor jou betekent. Wanneer schrijf je en hoe voel je je dan? Deze middag gaan we ook aan de slag met de eerste opdracht!

Sessie 2
Vandaag beginnen we met jouw verhaal. Je leert hoe je een opzetje voor je verhaal kunt maken en hoe je door het maken van een mindmap letterlijk gaat ‘in beeld’ brengt hoe jouw verhaal eruit kan gaan zien.

Sessie 3 en 4
Dit zijn echte werksessies! We gaan aan de slag met het uitwerken van jouw verhaallijnen. Omdat we met zijn allen aan de slag gaan, kunnen we elkaar helpen met lastige dingen en inspireren met andere ideeën.

Sessie 5
In deze laatste sessie ronden we de verhalen af. We zetten de puntjes op de i en zorgen dat de verhalen klaar zijn om te drukken!

Voorleessessie
Als je een verhaal schrijft, wil je dit natuurlijk heel graag delen met een groter publiek. Daarom mag je voor deze voorleessessie je gezin, opa’s en oma’s en vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om te komen luisteren naar jouw verhaal!
Uiteraard krijg je het boek, waarin alle verhalen gebundeld worden, mee naar huis!