Schermtijd of schermstrijd? - Online bijeenkomst

Geen zin meer in strijd over de schermtijd van je kinderen? Schakel dan in op de online Zoom-bijeenkomst over Schermtijd of schermstrijd. Deze bijeenkomst is gratis en geschikt voor ouders / verzorgers van kinderen in de basisschoolleeftijd.
Volwassenen
Online
Digitale vaardigheden Gratis
Gratis

Schermtijd of schermstrijd? - Online bijeenkomst

Ouders zitten regelmatig met de handen in hun haren terwijl de kinderen nog even door swipen naar het volgende filmpje, hangend op de bank. Herkenbaar? Zeker nu, in tijden van lockdown, thuiswerken en thuisonderwijs maken we meer dan ooit gebruik van onze schermen. Onmisbaar die schermen, maar het is natuurlijk ook lekker rustig als er even geen schermen aan staan. Kan dat? Ja dat kan!

Mediacoaches John en Carla van Theek 5 praten je tijdens deze bijeenkomst bij over de nieuwste onderzoeken en geven je praktische tips om het gesprek aan te gaan met je kind en duidelijke afspraken te maken met je kind over schermtijd. Stel ook je vragen en deel je ervaringen met andere ouders.
Daarnaast krijg je lees- en kijktips en handige websites.

Wat komt er zoals aan bod:
• Hoe maak ik afspraken met mijn kind?
• Wat is het verschil tussen actief of passief schermgebruik
• Wat zijn de richtlijnen m.b.t schermtijd?
• Wat zijn de voordelen en nadelen?
• Zijn er digitale tools die me kunnen helpen?
• Hoe zit het eigenlijk met ons eigen schermtijd?

Kortom: een boordevol en interessant programma over een actueel onderwerp waar (bijna) elke ouder mee worstelt. Deze online bijeenkomst kan daar verandering in brengen en ervoor zorgen dat de strijd gestreden is en er voor jou en je kind duidelijkheid is over schermtijd!

Agenda

woensdag

21 apr 2021

van 10:00 tot 11:00

Online Gratis