Rondje Brabant Presenteert: Bart Verheggen

Klimaatwetenschapper Bart Verheggen hoopt duidelijkheid te bieden in de veelheid aan -soms tegenstrijdige- informatie: hoe en waarom verandert het klimaat en hoe weten we dat eigenlijk? Welke risico’s kleven daaraan en hoe kunnen we die beperken?
Rondje Brabant Presenteert: Bart Verheggen

Rondje Brabant Presenteert: Bart Verheggen

Klimaatwetenschapper Bart Verheggen zal in begrijpelijke taal uitleggen wat er zoal bekend is over klimaatverandering, hoe we dat dan weten, en hoe deze wetenschappelijke inzichten in het publieke debat soms geweld worden aangedaan.

Over klimaatverandering doen de meest uiteenlopende verhalen de ronde. De ene krantenkop vraagt zich af: ‘Hoezo opwarming?’ terwijl elders valt te lezen: ‘De mensheid stevent af op een klimaatcatastrofe’. In het publieke debat lopen de meningen over klimaatverandering sterk uiteen, ook over feitelijke aspecten die wetenschappelijk gezien heel helder zijn.

Dr. Ir. Bart Verheggen, klimaatwetenschapper en docent aan de Amsterdam University College, oprichter van het invloedrijke blog KlimaatVeranda.nl en auteur van het boek: “Wat iedereen zou moeten weten over klimaatverandering”, biedt in deze lezing duidelijkheid in de veelheid aan - soms tegenstrijdige – informatie. Hoe en waarom verandert het klimaat en hoe weten we dat eigenlijk? Welke risico’s kleven daaraan en hoe kunnen we die beperken? Gebaseerd op de meest recente wetenschappelijke kennis, helder gebracht, zonder bagatellisering en zonder overdrijving.

Naast de basale wetenschappelijke inzichten komen ook veelgehoorde misvattingen aan bod. Verheggen ontleedt de argumentatie achter dergelijke misvattingen, zodat mensen misinformatie sneller kunnen herkennen.

Rondje Brabant Presenteert
Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Een spreker die gespecialiseerd is in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving.

Onze interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. Dát is Rondje Brabant Presenteert.

Dit event is live online te volgen. Er komt géén opname beschikbaar!

Een kaartje bestel je hier »