Online schrijfworkshop: Aan het werk

In deze online schrijfworkshop leggen we de focus op inlevingsvermogen en de innerlijke monoloog in een verhaal. Het inhoudelijke thema sluit aan bij het thema van de Maand van de Geschiedenis 2021: 'Handen uit de mouwen | Aan het werk'.
Volwassenen
Online

Online schrijfworkshop: Aan het werk

We kijken naar verhalen van werkende mensen 100 jaar geleden: we doen een stap terug in de tijd en duiken in enkele korte (werk)ervaringsverhalen uit die tijd. Van daaruit kijken we naar interessante, benauwende, typische of hilarische voorvallen uit onze eigen werkhistorie en/of ons huidige werk. Welke vergelijkingen kunnen we maken en wat kunnen we ons nu absoluut niet meer voorstellen? Je bent vrij in het kiezen van een unieke invalshoek voor jouw verhaal. Stapsgewijs gaan we hiermee aan de slag. Het belooft een boeiende ochtend te worden.

Ben jij op zoek naar nieuwe schrijfinspiratie en vind je het leuk om wat te experimenteren met jouw eigen schrijfstijl? Tijdens de schrijfworkshops van schrijfdocent Lia Hesemans staat telkens een andere schrijfstijl of schrijftechniek centraal.

Lia Hesemans
"Schrijven en lezen deed ik als kind al het allerliefst. Urenlang struinde ik door bibliotheken en boekhandels en las ik alles wat los en vast zat om mijn kennis van de wereld te vergroten. Ik documenteerde de informatie in plakboeken en schreef dagboekjes en brieven. Ik twijfelde of ik journalistiek zou gaan studeren of de pabo-opleiding. Het werd het laatste, gevolgd door Taal- en literatuurwetenschap.

In 1992 studeerde ik af en kreeg ik bij Uitgeverij Zwijsen (Tilburg) een baan als bureauredacteur. Vanaf 1995 werkte ik twaalf jaar lang bij Fontys Hogescholen (Eindhoven) aan communicatie- en informatieprojecten en als docent bij Fontys Hogeschool Sociale Studies.

In 2007 startte ik met mijn eigen schrijf- en redactiebedrijf. Ik werk nu als eindredacteur voor (educatieve) uitgevers en begeleid mensen die in eigen beheer een boek uitgeven. Daarnaast geef ik workshops creatief–, zakelijk– en autobiografisch schrijven.

De wisselwerking tussen lezen en schrijven boeit mij enorm. In het bijzonder de kunst van het 'verwoorden'. Het is mijn missie om mensen te inspireren en hen te helpen met het verhelderen van hun ideeën. Niets is zo mooi als het omzetten van een idee naar concrete, begrijpelijke geschreven taal."

Aanmelden
Wij organiseren deze activiteit in samenwerking met Bibliotheek Eindhoven.
Koop hier je ticket »

Agenda

zondag 3 oktober 2021

van 10:00 tot 12:15

Online