(Online) Interview met Splinter Chabot

Mark van der Linden interviewt programmamaker, schrijver en politicoloog Splinter Chabot. Het interview is (afhankelijk van de geldende coronamaatregelen) live bij te wonen in Eindhoven, maar ook vanuit huis te volgen via livestream.
Volwassenen
Online

(Online) Interview met Splinter Chabot

Het thema van de Boekenweek 2021 is 'tweestrijd'. Welke rol speelt tweestrijd in het werk en leven van Chabot?

Splinter Chabot is programmamaker, schrijver en politicoloog, maar ook een rasoptimist en allemansvriend. Begin 2020 verscheen zijn debuutroman Confettiregen. Confettiregen is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie en diens worsteling met en zoektocht naar zichzelf. Over het ontdekken dat je anders bent dan je omgeving en anders dan wie je wilt zijn. In november verscheen zijn tweede boek Roze Brieven. Een bundeling van de meest bijzondere, ontroerende, grappige, gekke, treurige en hoopvolle reacties die hij ontving na de verschijning van Confettiregen en zijn eigen reactie op die brieven.

Naast schrijver is Splinter ook presentator bij AVROTROS, waarvoor hij onlangs iedere zaterdagavond met Roos Moggre te horen was op NPO Radio 1 als presentator van Proost! Eerder maakt hij ook voor TV het programma ‘SPLINTER, in de politiek’. Hierin opende hij deuren die normaal gesloten bleven, van de geheime gangen van het Binnenhof tot de lievelingsplekken van politici.

Mark van der Linden
Mark van der Linden heeft is oprichter van De Literaire Speelgoedwinkel. Schrijven en lezen zijn een pure passie voor hem en zijn liefde voor taal wil hij dolgraag delen, vooral ook aan jongeren. Hij schrijft columns, geeft boekproeverijen op middelbare scholen en in bibliotheken, hij presenteert lezingen en interviewt schrijvers.

Foto: Anton Corbijn

Bestel hier je ticket.

Agenda

dinsdag 15 juni 2021

van 19:30 tot 21:00

Online