Lezing Laura Hoogland - Sunt food

De banaan is het meest gegeten, maar ook het meest verspilde stuk fruit. SUNT strijdt tegen verspilling door van deze ‘no-waste’ bananenpuree de lekkerste bakkerijproducten te maken. Laura Hoogland (32) is oprichtster van SUNT, dat in 3 jaar groeide van 1 naar 1000 verkooppunten in Nederland.
Lezing Laura Hoogland - Sunt food
Jongeren
Oosterhout - Theater De Bussel
Gratis

Lezing Laura Hoogland - Sunt food

In Nederland eten wij met zijn allen jaarlijks ruim 1.3 miljard bananen. Dat zijn er zo’n 75 per persoon! Dit maakt de banaan het meest gegeten, maar ook het meest verspilde stuk fruit. Verspilling van bananen gebeurt niet alleen onderop je fruitschaal, maar ook lang voordat ze de supermarkt bereiken. Simpelweg omdat ze niet voldoen aan de cosmetische standaarden van de voedingsindustrie. En dan hebben we het niet alleen over te kleine, te kromme of te grote bananen. Maar zelfs groene, rijpe en losse bananen worden onnodig verspild. In The Banana Factory maken we van deze ‘anders verspilde’ bananen hoogwaardige bananenpuree voor voedingsproducenten en ons eigen consumentenmerk. SUNT strijdt tegen verspilling door van deze ‘no-waste’ bananenpuree de lekkerste bakkerijproducten te maken. Zoals bananenbrood bijvoorbeeld!
Laura Hoogland is oprichtster van Sunt en groeide met haar bedrijf van het bakken in haar eigen keuken, naar 1000 vestigingen in Nederland, en breidt nu ook verder uit naar het buitenland.

Agenda

maandag 7 oktober 2024

van 14:30 tot 15:30

Oosterhout - Theater De Bussel Gratis