Interview: Teun van de Keuken

Teun van de Keuken, journalist, columnist en programmamaker en één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO) is te gast om te praten over de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel. Hij wordt geïnterviewd door Theo Verbruggen.
Volwassenen
Online

Interview: Teun van de Keuken

Al jaren is Teun van de Keuken één van de gezichten van Keuringsdienst van Waarde (KRO) dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Vanuit de Keuringsdienst ontstond ook Tony’s Chocolonely, de slaafvrije chocolade waarvan Teun de naamgever en initiatiefnemer is. Hij is een echte out-of-the-box denker en maatschappelijk verantwoord ondernemer.

Daarnaast presenteert hij diverse onderzoeksprogramma’s en schrijft wekelijks een column voor de Volkskrant. Bij het schrijven van zijn columns stelt hij actuele maatschappelijke kwesties aan de kaak. Daarnaast is hij auteur van drie boeken: van een roman over de schrijnende ongelijkheid in de maatschappij eind jaren zeventig tot ‘De Supermarkt Survivalgids’: keuzes maken in de supermarkt waar veel misleidingen op de loer liggen.

Rondje Brabant Presenteert
Elke maand nodigt één van de Brabantse Bibliotheken een interessante spreker uit. Een spreker die gespecialiseerd is in een actueel onderwerp dat naadloos aansluit op onze snel veranderende samenleving.

Onze interviewer Theo Verbruggen daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld het milieu, mensen en cultuur. Elke maand op een andere locatie in Brabant, met ruimte voor een kleine groep live publiek en een livestream. Dát is Rondje Brabant Presenteert.

Aanmelden
Wij organiseren deze activiteit in samenwerking met Bibliotheek Eindhoven.
Aanmelden doe je hier »

Kosten
€ 7,50

Foto: Floris Lok

Agenda

woensdag 15 september 2021

van 20:00 tot 21:30

Online