Inloopspreekuur Samen uit elkaar

Het gratis inloopspreekuur Samen uit elkaar helpt en adviseert ouders en kinderen bij echtscheiding. Samen uit Elkaar helpt ouders op een positieve manier te communiceren. Zodat kinderen niet het conflict in worden gezogen. Samen uit Elkaar doet dit door de inzet van professionele bemiddelaars.
Inloopspreekuur Samen uit elkaar

Inloopspreekuur Samen uit elkaar

Wanneer een relatie wordt beëindigd gaat dit gepaard met veel emoties. Wanneer ouders/verzorgers samen kinderen hebben is het nemen van deze stap nog ingewikkelder.  

Je maakt dan niet alleen voor jezelf keuzes maar ook voor de kinderen. Het is een hele opgaaf om in goed contact te blijven met je ex-partner tijdens deze hectische en emotionele tijd.
Niet alleen voor jullie is het een ingewikkelde periode, ook voor de kinderen is het lastig. De zekerheden van een kind verdwijnen. Waar ga je wonen, mag je papa/mama nog zien? Mag je iets aardigs zeggen over papa/mama? Kan je nog zijn wie je was of moet je anders doen zodat iedereen blij is? Houden ze nog wel van je?

Deze vragen bij kinderen kunnen aanleiding zijn tot diverse ontwikkelings- en functioneringsproblemen bij de kinderen. Om deze problematiek zoveel mogelijk te voorkomen is *Samen uit Elkaar *ontstaan.

Gratis professioneel advies en bemiddeling *
*
Samen uit Elkaar
doet dit door de inzet van professionele bemiddelaars. De bemiddelaar richt zich met name op het verbeteren van de relatie tussen de ouders. Hierdoor zijn ouders opnieuw  instaat de opvoed- en zorgtaken te verdelen. Ook vergroot een herstelde relatie de kans dat praktische zaken rondom de scheiding goed verlopen. Omdat deze bemiddelaars hun diensten vrijwillig aanbieden is het programma kosteloos.

Vanaf dinsdag 5 september houdt Elise Hilhorst wekelijks een gratis inloopspreekuur van 11.00 - 12.00 uur op de eerste etage (bij jeugdafdeling) bij Theek 5 in Oosterhout.

Initiatief van Vrijwilliger&Co
Het project Samen uit elkaar is een initiatief van Vrijwilliger&Co en biedt het spreekuur en advies gratis aan, dit kan om de bemiddelaars hun diensten vrijwillig aanbieden.