Help, mijn kind wil gamen!

Snap jij ook niet wat je kind zo leuk vindt aan gamen? En maak je je ook zorgen of het nog wel verantwoord is? Schuif dan aan bij onze online bijeenkomst over gamen voor ouders met kinderen op de basisschool op woensdagochtend 23 juni van 10.00 tot 11.00 uur.
Volwassenen
Online
Digitale vaardigheden Gratis
Gratis

Help, mijn kind wil gamen!

Zolang kinderen buiten een spelletje doen, vinden ouders het goed. En als ze binnen een (bord)spel doen, omdat het buiten regent heeft ook niemand er een probleem mee. Maar zodra ze een spelletje op de computer, tablet of telefoon spelen gaan ouders toch twijfelen. Is dat terecht? En is het nou goed of slecht?
Feit blijft dat gamen een populaire hobby is onder kinderen en dat 89% van de basisschoolleerlingen gamet en 38% dagelijks.

Spelenderwijs nemen Mediacoaches John en Carla je mee tijdens deze online bijeenkomst via Zoom in de wereld van games en geven je inzicht in de belevingswereld van je gamende kind en praktische tips om het gesprek aan te gaan met je kind en afspraken te maken over gamen.

Daarnaast krijg je achtergrondinformatie, websites, lees- en kijktips. Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen.

Wat je te weten komt:

  • Waarom jouw kind gamen leuk vindt en wil blijven gamen
  • Welke rol je als ouder kunt spelen
  • Wat voor soorten games er zijn en andere game-termen
  • Wat de risico‚Äôs zijn
  • Wat de voordelen zijn
  • Wat verantwoord gamen is

Zoals je ziet weer een boordevol programma over een onderwerp waar als ouder (of verzorger) wellicht meer over wil weten. Daar gaat deze bijeenkomst voor zorgen, zodat jij weet waar je over praat!

De Zoomlink zal na inschrijving gemaild worden

Agenda

woensdag 23 juni 2021

van 10:00 tot 11:00

Online Gratis Nog 20 beschikbaar