Expositie Biënnale: Beleef het Kloosterleven

Beleef, ervaar en bewonder de mini-Biënnale bij Theek 5; thema Kunst, Hoop en het mooie Kloosterleven. Bezoek van 21 juni tot en met 15 augustus onze mini-expositie, wandel de speciale Biënnale VVV-route en duik in de wereld van het Kloosterleven met prachtige visuals.
Volwassenen
Theek 5 Oosterhout Centrale
Gratis

Expositie Biënnale: Beleef het Kloosterleven

De Biënnale vindt in Oosterhout plaats van 10 juli t/m 15 augustus 2021. Bekende kunstenaars en jong talent uit binnen- en buitenland zijn uitgenodigd hun werk te presenteren of nieuw werk voor deze biënnale te maken. De expositie vindt plaats in en rondom de Heilige Driehoek.

Ludwig Volbeda tekent 1000 jaar kloosterleven opnieuw tot leven.
Een prachtige kloosteromgeving waar hoop, rust en serene stilte hoogtij viert.Hoe bijzonder is het dat 2021 ook uitgeroepen is tot Kloosterjaar.

Mappa Brabantiae
Met de minutieuze handgetekende ‘Mappa Brabantiae’ verbeeldt illustrator Ludwig Volbeda duizend jaar Brabantse kloostergeschiedenis. Hij maakte de verhalende kaart ter gelegenheid van het Kloosterjaar 2021. De kaart is op interactieve manier te bezoeken op een groots scherm in de bieb.

De geboren Oosterhouter Ludwig Volbeda is een zeer getalenteerd tekenaar, zat op het FrenckenCollege in Oosterhout en heeft inmiddels vele prijzen in de wacht gesleept:

2021 - Woutertje Pieterse Prijs voor Hele verhalen voor een halve soldaat *
2018 - Gouden Penseel voor *Fabeldieren

2018 - Zilveren Penseel voor Fabeldieren
2017 - Gouden Lijst voor Hoe Tortot zijn vissenhart verloor, samen met de auteur Benny Lindenlauf
2016 - Halewijnprijs & Reinnaerttrofee voor* Hoe Tortot zijn vissenhart verloor*, samen Benny Lindenlauf
2013 - Fiep Westendorp Stimuleringsprijs

Agenda

Duik in het prachtige Kloosterleven

maandag 21 juni 2021

van 00:00 tot 00:00

Theek 5 Oosterhout Centrale Gratis