Duurzaam Oosterhout : Workshop Meer bewust in de supermarkt!

Een interessante en leerzame workshop. Deze activiteit organiseren wij in samenwerking met de Duurzaam Oosterhout Week. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? Tja, bij een bezoek aan de supermarkt maak je voortdurend keuzes. Maak je de juiste? Deze workshop biedt je bewustwording en tips

Duurzaam Oosterhout : Workshop Meer bewust in de supermarkt!

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dan dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje, of toch een emmertje met yoghurt en aardbeien wat eigenlijk het lekkerste is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden, en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

De *workshop "Meer bewust in de supermarkt" *verkent de keuzes die we maken, helpt argumenten te begrijpen en verbindt deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomst is actief, sociaal, informatief en gaat in een hoog tempo een serieuze maar niet te zware dialoog aan. We gebruiken veel materiaal uit actuele documentaires en websites.

Meer informatie en activiteiten in Duurzaam Oosterhout Week vind je: hier !