Cursus Digivitaler (Rijen)

Jouw zorg en gezondheid kun je steeds meer met jouw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt. Wil je dit leren? Volg de cursus Digivitaler bij bibliotheek Theek 5.
Volwassenen
Theek 5 Rijen
Digitale vaardigheden

Cursus Digivitaler (Rijen)

Jouw zorg en gezondheid kun je steeds meer met jouw computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig, omdat het je minder tijd kost en je jouw gegevens altijd bij de hand hebt. Wil je dit leren? Volg de cursus Digivitaler bij bibliotheek Theek 5

Steeds meer zorgverleners bieden een deel van hun zorg digitaal aan. Zo hebben huisartsen een patiëntenportal en kun je bij het ziekenhuis terecht via de app Mijn Amphia of MijnETZ.

Online een afspraak plannen, dossiers inzien, een videoconsult of een app die je helpt met oefeningen of jouw dieet. De lijst met nieuwe zorgmogelijkheden is groot. Maar hoe werkt dat dan allemaal? En is dat wel veilig? Zomaar wat vragen waar je mee kunt zitten als je digitale zorg wilt gebruiken. Tijdens de cursus DigiVitaler komen veel van deze nieuwe mogelijkheden aan bod.

Cursus
Tijdens de cursus leer je in een klein groepje (tot 8 personen) werken met de digitale zorg. We gaan o.a. oefenen met het portal van de huisarts en van het ziekenhuis en je leert hoe een videoconsult in zijn werk gaat. Ook komen diverse handige gezondheidsapps aan bod. Tijdens de lessen is er veel gelegenheid om te oefenen, vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

Data
De cursus start op vrijdag 4 februari 2022. De overige cursusdata zijn 11, 18 en 25 februari 2022 van 14.00-16.00 uur.

Kosten
Deelname kost €15,00 voor 4 lessen. Je krijgt per onderwerp ook een boekje mee, zodat je thuis alles nog eens rustig kunt nalezen en oefenen.
Laptops zijn aanwezig, maar je kunt ook jouw eigen tablet meenemen. Basiskennis van het gebruik van een computer of tablet en internet is nodig om deze cursus te kunnen volgen.

Inschrijven

De inschrijving verloopt via Senioren Vereniging Rijen. Je kunt een e-mail sturen naar
info@sv-rijen.nl of bellen met 0161 - 22 51 93

Agenda

vrijdag 4 februari 2022

van 14:00 tot 16:00

Theek 5 Rijen