Terugblik Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen

Op 12 april jl. vond de Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen West-Brabant plaats. Met ruim 120 fysieke en online aanwezigen (werkgevers, aanbieders van educatieve diensten, uitzendorganisaties, ambtenaren en bestuurders) was de middag een groot succes.

Terugblik Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen

Succesvolle middag

In de academie werden inzichten, ervaringen en ideeën gedeeld om de inwoners in de regio West-Brabant nu en in de toekomst zo goed mogelijk inzetbaar te houden door werk te maken van een Leven Lang Ontwikkelen.

Er was een fantastisch programma met o.a. een inleidende keynote van prof. dr. Marc van der Meer, bijzonder hoogleraar onderwijsarbeidsmarkt aan de Tilburg Law School en rondetafelgesprekken m.m.v. onder andere Freddy van Peer van Hoppenbrouwers Techniek, Dees Melsen, wethouder Economie & Arbeidsmarkt Oosterhout, Peter Smit, Manager STAP-Unit/Domeinhouder Leven Lang Ontwikkelen bij UWV en Jaap Oomen van Curio. Dagvoorzitter was Marijke Roskam (presentator BNR). 

Op deze pagina een terugblik op deze middag en een tweetal mooie cases over Leven Lang Ontwikkelen.

Vragen?

Heb je vragen n.a.v. de informatie op deze pagina, of wil je samen met ons een dergelijk evenement organiseren of eens sparren over een mogelijke samenwerking? Neem dan contact met ons op via info@theek5.nl of 085-7441052.

 

De Publieksacademie LLO was een samenwerking tussen:

Bekijk de opgenomen livestream van de bijeenkomst Leven Lang Ontwikkelen

West Brabant werkt door helpt werkzoekenden met scholing om baan te behouden

Mensen in de regio aan het werk houden. Zorgen dat ze op de juiste plek zitten en dat ze goed inzetbaar blijven. Dat wil je als werknemer. Maar hoe doe je dat? Dat was onderwerp van gesprek tijdens de Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen Brabant.

Lees de gehele case

West Brabant werkt door helpt werkzoekenden met scholing om baan te behouden

Nadat Niels van Ballegoijen (47) klaar was met de LTS had hij verschillende banen. Maar echt bevredigend was het allemaal niet. “Ik kon het wel, maar ik miste het plezier.” Dat heeft hij nu gevonden in zijn huidige baan als fietsenmaker. Een carrièreswitch die hij veel eerder had moeten maken.

Lees de gehele case