Case: Leven Lang Ontwikkelen

West Brabant werkt door helpt werkzoekenden met scholing om baan te behouden

Mensen in de regio aan het werk houden. Zorgen dat ze op de juiste plek zitten en dat ze goed inzetbaar blijven. Dat wil je als werknemer. Maar hoe doe je dat? Dat was onderwerp van gesprek tijdens de Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen Brabant.

1883

Vacatures ingevuld krijgen is voor veel werkgevers op het moment een groot probleem. Opvallend omdat veel mensen juist nu op zoek zijn naar een baan. Niet voldoen aan bepaalde functie-eisen is een reden voor werkzoekenden om niet te reageren. Zonde! Want mensen weer aan een baan helpen lukt als ze worden gestimuleerd hun vaardigheden en kennis te blijven ontwikkelen. Erwin Geertsema weet daar alles van: van een eigen bedrijf in licht en geluid naar kraanmachinist was voor hem het pad.

“Twintig jaar geleden ben ik na mijn school aan de slag gegaan als kraanmachinist. Omdat ik last kreeg van klachten als garage-eczeem was ik noodgedwongen het roer om te gooien. Ik dacht na en startte mijn eigen bedrijf in licht en geluid. En dat pakte verrassend goed uit.” Zijn bedrijf liep goed en de opdrachten voor feesten, partijen en evenementen stroomden binnen. Corona maakte daaraan een eind. Optredens en evenementen gingen niet meer door, Erwin zat werkeloos thuis en zag zijn spaarpotje dat hij in de loop van de jaren had opgebouwd langzaam leeglopen.

Weer op de kraan

De optimistische Brabander bedacht wat hij kon doen om weer aan het werk te gaan. “Ik kwam in contact met Marleen Braakhuis, adviseur van West Brabant Werkt Door. Samen met haar besprak ik de mogelijkheden en zij hielp me daarmee heel goed. Al snel kwamen we erachter dat terug gaan op de kraan een optie zou zijn.” En dat gebeurde. Via de hulp van West Brabant werkt door kon Erwin zijn papieren voor mobiele kraanmachinist weer opnieuw halen en werkt hij inmiddels al weer een tijdje als kraanmachinist.”
 

Terug naar de overzichtspagina