Mediawijsheid

Leer je kind 21e-eeuwse vaardigheden! Help hem of haar veilig en bewust om te gaan met het internet en media. 

Mediawijsheid bij Theek 5

Onze maatschappij wordt steeds digitaler. (Bijna) niemand ontkomt er meer aan om dingen online te regelen. Er wordt dus steeds meer kennis van ons verwacht op digitaal gebied. Onze kinderen zijn daar geen uitzondering in. Daarom hebben we een mooi aanbod samengesteld met workshops, cursussen en lezingen omtrent mediawijsheid.

Mediawijsheid gaat bijvoorbeeld over belangrijke thema’s als privacy, het herkennen van nepprofielen en nepnieuws, sterke wachtwoorden en de voor- en nadelen van cookies. Zo leren we onze kinderen vanaf jongs af aan om veilig en bewust om te gaan met het internet en media. Daar hebben ze hun hele leven profijt van!

Tips van onze mediacoaches

Dit zijn een aantal handige websites als je meer wilt weten over mediawijsheid:

Nieuw in onze collectie: AR puzzels!

Breng je puzzel tot leven!

Carla Bellaard | 22 juni 2021

Ook puzzels gaan met hun tijd mee! Ik wil je graag de nieuwe puzzels met AR (augmented reality) tippen. Deze puzzels komen tot leven door het scannen met een gratis app.

Lees de hele blog

Mediawijsheid voor kinderen, ouders en leerkrachten

We hebben een mooi aanbod samengesteld met workshops, cursussen en lezingen omtrent mediawijsheid.

Bekijk het aanbod in onze webshop:

Apps voor kinderen

Het kan best een uitdaging zijn om voor je (klein)kinderen een goede app te vinden. Daarom hebben we een overzicht gemaakt van geschikte apps. Ingedeeld op leeftijd, apparaat, onderwerp, educatief, recreatief en prenten- en leesboeken. 

Ga naar het overzicht
Apps voor kinderen

Meldknop

Is er iets vervelends gebeurd op het internet? Bijvoorbeeld bedreiging, discriminatie, chantage met foto’s of videobeelden, oplichting of stalking? Via deze website kun je hier melding van maken. Het is een initiatief van Veilig internetten en wordt ondersteund door de politie. 

Ga naar de website